Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Florin Barbu: Doua programe dedicate dezvoltarii industriei alimentare din Romania vor fi lansate pe 30 septembrie

florin-barbu-doua-programe-dedicate-dezvoltarii-industriei-alimentare-din-romania-vor-fi-lansate-pe-30-septembrie

Pana la data de 30 septembrie, doua programe dedicate dezvoltarii industriei alimentare din Romania vor fi lansate. Fondurile totale puse la dispozitia acestui sector depasesc un miliard de euro.


"In Programul de Guvernare avem un program ambitios pentru agricultura si industrie alimentara - Investalim. Inca din prima saptamana in care am preluat portofoliul Agriculturii, impreuna cu dl. premier, am demarat acest program care are o finantare de aproape 600 de milioane de euro.

Este o schema de ajutor de stat, cu o intensitate de pana la 70% pe proiect. Vor fi proiecte majore, de aproape 50 de milioane de euro/proiect. Am luat aceasta decizie deoarece vrem materia prima pe care o produc fermierii romani sa ramana in Romania, sa fie procesata aici si mai mult fermierii si procesatorii romani sa poata exporta. Vom lansa acest program in 30 septembrie", a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu.
 
Ministrul Agriculturii a precizat ca la finalul lunii viitoare va fi lansat un program pentru fermieri si procesatori romani. Cu ajutorul acestuia vor fi sustinuti sa-si instaleze panouri fotovoltaice in ferme.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Tot pentru partea de procesare, pentru a putea face fata concurentei pe preturile produselor care vin din import, am solicitat si am obtinut o finantare de 500 de milioane de euro de la BEI prin Fondul de Modernizare, pentru un program privind independenta energetica in industria alimentara si in agricultura, cu o intensitate de 100%.

Astfel, fermierii si procesatorii romani vor putea sa-si instaleze panouri fotovoltaice in ferme, in vegetal, in procesare, in industria alimentara, in asa fel incat costurile pe produs sa scada, iar produsele romanesti sa devina competitive si sa se regaseasca in magazinele din Romania. Si acest program va fi lansat tot in data de 30 septembrie", a adaugat el.
 
In perioada septembrie-octombrie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va lansa noi masuri din Programul Strategic pentru perioada 2023-2027. Acestea sunt dedicate investitiilor in exploatatiile pomicole, zootehnice si instalarii tinerilor fermieri.
 
"Vom lansa pe Programul Strategic, practic pe fondurile europene din FEADR, pilonul II, pentru perioada 2023-2027, masura Investitii in exploatatii pomicole, care are o suma de aproape 151 de milioane de euro si Investitii in sectorul zootehnic, cu fonduri de 224 de milioane de euro.

Pentru a putea fi accesate mai usor aceste fonduri europene le-am impartit pe baza deficitului din balanta comerciala. Practic, cei care vor investi in zootehnie vor merge pe axe separate. (...) Nu vor fi amestecate aceste proiecte. Totul este creat pentru a indrepta balanta comerciala in Romania", a explicat Barbu.
 
In cazul masurii privind instalarea tinerilor fermieri, seful de la Agricultura a transmis ca mai mult de 70% din suma totala va fi alocata legumiculturii. In acest sector, Romania afiseaza un deficit comercial semnificativ.
 
"Pe Programul Strategic am decis ca la "Instalarea tinerilor fermieri", aproape 175 de milioane de euro dintr-un total de 250 de milioane de euro, sa fie alocati pentru partea de legumicultura si acolo va exista si un punctaj mai mare.

Acest sprijin care se acorda - 70.000 euro - are o intensitate de 100%, iar din acesti bani tinerii care vor continua programul de legumicultura vor primi circa 40% din suma, reprezentand 30.000 euro, pentru echipamentele de incalzit solariile, iar 40.000 de euro vor fi alocati pe perioada de 3 ani pentru combustibilul necesar, in asa fel incat sa putem produce in Romania legume si fructe tot timpul anului.

La programul Tomata din 2023, aproape 8.500 sunt tineri sub 41 de ani, din cei 22.000, iar lucrul acesta m-a facut ca sa intervin in Programul Strategic, pentru ca aveam aceasta axa dedicata instalarii tanarului fermier pana in 41 de ani", a adaugat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016