Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mafia usturoiului, zdrobita la Iasi


Aproape 20 de persoane se aflau aseara la audieri, dupa ce procurorii DIICOT au deschis o ancheta pentru 60 de tone de usturoi fara acte. Membrii retelei sint acuzati de contrabanda si de evaziune fiscala. Mare parte din marfa a ajuns si in hipermarketurile din tara.
Actiune in forta a ofiterilor de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, politistilor de frontiera si comisarilor Garzii Financiare. Insotiti de mascatii de la Interventie Rapida, acestia au descins la mai multe adrese din Iasi si Bucuresti, de unde au ridicat aproape 20 de persoane.

Intreaga actiune a fost coordonata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) care spun ca au avut in vizor o retea ce se ocupa cu contrabanda de legume si fructe, in special cu usturoi.

Potrivit anchetatorilor, prin intermediul mai multor firme fantoma, membrii gruparii au introdus in tara zeci de tone de legume si fructe pe care mai apoi le-au introdus in circuitul comercial, fara insa a evidentia operatiunile in evidentele contabile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Au fost aduse la audieri mai multe persoane. Deocamdata se fac cercetari sub aspectul savirsirii infractiunilor de constituire in grup infractional organizat si contrabanda", a spus aseara Daniel Horodniceanu, procurorul in cadrul Serviciului Teritorial al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, gruparea se ocupa in principal de importuri de usturoi din state extracomunitare (Republica Moldova sau Ucraina). In perioada septembrie - decembrie 2010, au reusit sa comercializeze fraudulos aproape 60 de tone de usturoi. Marfa era adusa in cantitati mici de citeva lazi, transporturile facindu-se foarte des. Dupa ce se faceau stocuri suficient de mari la Iasi, marfa era trimisa catre Bucuresti la unul dintre membrii retelei, care se ocupa de comercializarea usturoiului catre marile lanturi de hipermarketuri.

"Marfa pleca de la Iasi cu aviz de insotire. La Bucuresti intrau in firma respectiva, care le distrubuia ulterior catre marile magazine. Exista informatii ca o parte din usturoiul provenit din contrabanda a ajuns in reteaua Carrefour sau in Complexul Doraly", a detaliat unul dintre anchetatori.

Citeste mai mult in Ziarul de Iasi
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016