Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Salamul de Sibiu a devenit marca recunoscuta la nivelul UE

salamul-de-sibiu-a-devenit-marca-recunoscuta-la-nivelul-ue

Acesta a fost inregistrat ca Produs de Indicatie Geografica Protejata.



Vineri, 19 februarie 2016, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a  anuntat ca a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere in aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie 2016, in cadrul caruia Salamul de Sibiu a fost inregistrat ca produs de Indicatie Geografica Protejata.
 
Conform procedurilor de inregistrare a unei denumiri in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate, nu a fost depusa in termenul legal nicio declaratie de opozitie.

 
Astfel, potrivit termenelor Regulamentului de punere in aplicare al Comisiei Europene, produsul Salam de Sibiu dobandeste denumirea de indicatie geografica protejata, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, deci termenul curge de la data de 19 februarie 2016.
 
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, realizat din carne de porc provenita de la porci ajunsi la maturitate si din slanina tare. Amestecul este umplut in membrane naturale si/sau colagenice si supus afumarii cu lemn de esenta tare, maturarii si uscarii la rece.
 
Pentru maturare se utilizeaza produse alcoolice – vin alb, vin rosu, vin rose, coniac, vinars, vinuri spumante, bere neagra. De asemenea, sunt folosite culturi de mucegai nobil sau un amestec de diferite tipuri Penicillium, care contin obligatoriu Penicillium nalgiovensis.
 
Cea mai importanta contributie in crearea gustului sunt aromele formate in cursul fermentatiei, care incepe din  momentul umplerii in membrana si se desavarseste prin procesele de afumare la rece si maturare-uscare, din zaharurile adaugate, din aminoacizii existenti sau din cei formati prin hidroliza proteinelor, precum si cele formate prin degradarea lipidelor.
 
Astfel, Salamul de Sibiu avand o perioada de maturare-uscare indelungata de minim 60 de zile in prezenţa mucegaiului nobil, are o aroma specifica, inconfundabila.
 
Romania are o traditie de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care exista o documentaţie foarte bogata care atesta ca produsul a inceput concomitent in doua zone diferite din Romania, arealul Sibiului si cel a Vaii Prahovei.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Salamul de Sibiu a devenit marca recunoscuta la nivelul UE
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Aparat indepartat rozatoare

Intrebare: Cat de bune sunt aparatele care indeparteaza rozatoarele cu ultrasunete si cat ar costa unul? Imi trebuie pentru o magazie / sopron unde am animale libere iarna si nu pot da cu otrava.

Raspuns: Am si eu o nelamurire MARE! Am cumparat un aparat de acest fel din cauza cartitelor si mai ales a ca... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani in 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani in 2017".



Forum
FRANK CHAMBERS spune: Ai nevoie de asistență financiară? Aveți nevoie de o afacere, de ipotecă, de un automobil sau de un împrumut personal? Suntem aici pentru a vă satisface nevoile pe măsură ce oferim...
24 Iun. 2017 01:40:58
Raspunde la intrebare
Fermier spune: Iar incepe asteptarea.iar incep minciunile.iar incep baietii de la APIA si de la Bucuresti cu vrajeala
24 Iun. 2017 00:41:25
Raspunde la intrebare
YULI spune: Buna, Numele meu este Yuli of South Jakarta din Indonezia, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toată lumea să vă fie atent în obținerea unui împrumut aici, atât de mulți...
23 Iun. 2017 17:04:43
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Punct de pe tulpina din care apar frunze. ...

(Despre frunze) cu codita. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani in 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani in 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura