Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii au iesit in strada! Vezi aici ce IMPOZITE se platesc de anul acesta pentru tractoare si combine

fermierii-au-iesit-in-strada-vezi-aici-ce-impozite-se-platesc-de-anul-acesta-pentru-tractoare-si-combine

Peste 300 de agricultori din judetul Arad au protestat, miercuri, la Nadlac, fata de majorarea taxelor pentru utilaje agricole, iar in cadrul actiunii aproximativ 70 de tractoare au fost scoase pe strazile orasului aradean de frontiera, transmite NewsIn.


La protest au participat agricultori din Nadalc si din localitatile apropiate. Manifestantii au plecat din fata Primariei Nadlac intr-un mars pe strazile orasului. La mars au fost aduse si circa 70 de tractoare, astfel ca traficul rutier a fost ingreunat. Agricultorii au spus ca au intentionat sa aduca la protest si combine, dar au renuntat pentru ca astfel se bloca total traficul prin Nadlac.

Protestatarii au incercat sa ajunga pe DN 7, care face legatura intre Arad si Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, dar au fost opriti de politisti.

Liderii protestatarilor au spus ca au organizat aceasta actiune deoarece agricultorii sunt nemultumiti de aparitia HG 50/2012, care incadreaza utilajele agricole la categoriile de vehicule de transport de mare tonaj.

"In aceste conditii, se ajunge ca taxele platite la primarii sa creasca de peste zece ori. Pana anul trecut, utilajele agricole erau catalogate ca vehicule lente, de pana la 30 de kilometri la ora, iar taxele erau diferentiate fata de cele pentru camioane", a declarat Cristian Dan, reprezentantul agricultorilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Asta are 6.700 de centimetri cubi, deci vom plati la o combina 3.000 de lei pe an. Eu am patru utilaje. Asta inseamna 100 de milioane pe an. La un profit de 10 milioane pe an, eu mai castig ceva? Sau lucrez pentru guvernul asta? M-am saturat de stat. Statul sa-si ia un serviciu", a declarat pentru RTV unul din protestatari.

Pentru un tractor, agricultorii plateau 43 lei/an impozit anul trecut, iar din acest an au de platit 400 de lei, de zece ori mai mult.

Actiunea de protest a agricultorilor a durat aproximativ o ora, timp in care au marsaluit pe strazile din Nadlac, supravegheati de forte de ordine.

Primarul orasului Nadalc, Vasile Ciceac, recunoaste ca impozitele au fost majorate fara sa se tina cont de realitatea din teren.

"In primul rand, trebuie facuta precizarea ca aceste nemultumiri nu sunt cauzate de decizii ale autoritatilor publice locale, ci ale unor decizii luate in urma unei hotarari de gvern, numarul 50 din ianuarie 2012, care mareste cuantumul impozitului datorat statului pentru tractoare inregistrate la Primaria Orasului Nadlac la nivelul celor inmatriculate. Singurele decizii s-au primit pana acum pentru tractoare. De mentionat ca toti cei prezenti la miting au dat dovada de civilizatie si facut o demonstratie pasnica, cerandu-si doar drepturile care li se cuvin. In plus, pe tot parcursul mitingului am fost in mijlocul lor si le-am explicat textul prevederilor hotararii guvernamentale mentionate anterior", a precizat primarul Vasile Ciceac.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Stelian Fuia, a declarat miercuri ca va incerca sa corecteze problema taxarii utilajelor agricole in mod asemanator cu vehiculele si ca aceasta exista de cand s-a aprobat Codul Fiscal.

"Incercam sa o corectam, problema exista de cand s-a aprobat Codul Fiscal. Eu am luat cunostinta marti de aceasta problema. Eu cred ca pentru un tractor care nu mege pe sosea nu trebuie sa platesti impozit ca pentru o masina care circula pe sosea", a declarat Fuia, in cadrul Forumului National de Agricultura organizat miercuri de Finmedia, sub patronajul MADR.

Fuia a facut referire la agricultorii care ies la Nadlac cu utilajele in strada pentru ca, potrivit Codului Fiscal, o sa le fie trecute utilajele agricole la categoria vehicule si o sa fie impozitate si taxate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016