Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura organica si cea bazata pe biotehnologii, posibilul viitor agricol al Romaniei

agricultura-organica-si-cea-bazata-pe-biotehnologii-posibilul-viitor-agricol-al-romaniei

In opinia presedintelui Comisiei prezidentiale pentru agricultura, Valeriu Steriu, Romania are un real potential pentru agricultura bazata pe biotehnologii si pentru agricultura organica, aceste directii fiind mentionate si in raportul comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii.


Intrebat, de catre vicepresedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli din Braila, Marcel Cucu, daca in raportul Comisiei prezidentiale exista vreo referire fata de accesul fermierilor romani la biotehnologie, Steriu a raspuns: „In privinta biotehnologiilor nu mai exista niciun un secret: Europa importa astazi 40 de miliarde de tone de soia, cea mai mare parte de pe continentul american. In raport se arata tot ceea ce inseamna impact financiar si consumul acestor produse in ferme. Pe de alta parte, nu exista la nivel european si al Romaniei, ca stat membru, posibilitatea de a cultiva. Exista elemente discutate si saptamana trecuta cu comisarul Ciolos privind progresele necesare in acest sens. In raport se regaseste o cifra foarte dureroasa si anume ca Romania a pierdut din 2006 si pana in prezent un miliard de euro prin stoparea acestei activitati care poate si trebuie sa porneasca atata vreme cat se consuma in toata Europa si nu exista niciun document stiintific care sa interzica acest lucru”.  
 
In ceea ce priveste agricultura organica, Seful Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu a sustinut ca pana in 2018, Romania ar putea sa devina prima tara pe agricultura ecologica din Europa.
„Romania a fost tara anului in februarie, la cel mai mare eveniment de agricultura ecologica si a facut fata cu brio. Potentialul este cuprins in strategie, dar foarte pe scurt. In viitoarea PAC, si daca aceasta strategie va fi implementata, Romania va deveni pana in 2018 prima tara pe agricultura ecologica din Europa. Astazi, Romania are 900000 de hectare certificate bio, iar Italia si Spania sunt pe primul loc cu 1,5 milioane de hectare. Este foarte sigur ca, daca se certifica terenurile din zona traditionala, putem sa ajungem detasat pe locul I in lume. Eu sper ca acest lucru sa se intample”, a declarat acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016