Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatia BioRomania a prezentat proiecte tip adresate fermelor de subzistenta din judetul Alba

asociatia-bioromania-a-prezentat-proiecte-tip-adresate-fermelor-de-subzistenta-din-judetul-alba

In cadrul unei conferinte organizate la sediul Directiei pentru Protectia Plantelor din Alba, organizatia BioRomania a prezentat o serie de proiecte tip, adresate micilor fermieri din judet care doresc sa porneasca o afacere in agricultura ecologica. Au fost prezentate microferma ecologica de cultivare a legumelor insolar, microferma ecoologica de gaini ouatoare, microferma ecologica de 8 vaci de lapte si stupina ecologica.


Conferinta a fost deschisa de presedintele asociatiei BioRomania, Marian Cioceanu, cu o prezentare a oganizarii asociatiei pe care o reprezinta si a prograului "Fermierul bio", cu descrierea programului  „Completarea sprijinului financiar acordat de UE pentru restructurarea agriculturii in Romania", componenta 2 „Servicii de orientare socio-economica pentru populatia agricola din Judetul Alba” precum si etapele implementarii acestuia.

Directorul Camerei Agricole Alba, Dan Galatar, a prezentat noua organizare a acestei institutii, serviciile pe care aceasta le poate oferi fermierilor din judet, precum si modul de abordare pentru diseminarea informatiilor si implementarea programului pentru transformarea fermelor de subzistenta in microferme ecologice, eficiente si profitabile.

Specialisti cu afaceri de succes in domeniu le-au impartasit celor prezenti cateva din probleme cu care s-au confruntat, dar si oportunitatile pe care le-au intalnit.

Directorul Primagra Arad, Alexandru Vulpe, a evidentiat avantajele infiintarii unei plantatii de catina in sistem ecologic, eficienta acestei culturi, care poate valorifica terenul in zonele de favorabilitate mica sau medie pentru alte specii vegetale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantul Panetone Timisoara, Vasile Sonea, a vorbit despre tehnologiile de cultura care utilizeaza ingrasamantul foliar Bionex, compatibil cu sistemul de productie ecologic.

In incheiere, organizatorii au imparti chestionare si fise celor prezenti, pentru a identifica nevoile acestora, necesitatile si probleme cu care se confrunta micii fermieri din judetul Alba. Rezultatele vor fi centralizate si oferite apoi presei si autoritatilor locale.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016