Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatiile de fermieri eco vor putea primi certificat de grup de producatori

asociatiile-de-fermieri-eco-vor-putea-primi-certificat-de-grup-de-producatori

Vineri, 7 iunie, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire intre reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, ai Compartimentului Ecoconditionalitate si Produse Alimentare Ecologice si Corneliu Mateescu, presedintele OIPA pentru agricultura ecologica, Marian Cioceanu, presedintele Bio Romania, Abdelaziz Messai, director general Ecocert Romania si, totodata, presedintele comitetului de initiativa pentru infiintarea asociatiei organismelor de inspectie si certificare si Michel Reynaud, Presedinte al Consiliului European de Certificare Ecologica (EOCC).


Obiectivul principal al acestei intalniri l-a constituit prezentarea propunerilor asociatiilor din agricultura ecologica privind elaborarea documentului de pozitie vis-a-vis de viitorul Regulament European 834/2007 privind productia ecologica si etichetarea productiei ecologice, care se va modifica de la 1 ianuarie 2014.

Intrucat Romania a devenit in ultimii ani unul dintre statele membre importante in privinta productiei ecologice si luand in considerare potentialul foarte mare pe care tara noastra il are in acest domeniu, este necesar ca, in functie de specificul tarii noastre sa se tina cont de propunerile actorilor implicati in acest sector tocmai pentru a mentine credibilitatea si siguranta produselor ecologice pe piata nationala si implicit, pe cea europeana.

Astfel, pentru ca in tara noastra exista foarte multe ferme mici in zona de deal si munte, care pot indeplini criteriile pentru certificare ecologica, a fost adusa in discutie problema "certificarii de grup" – prin intermediul organizatiilor importante de fermieri. Propunerea a venit din partea lui Michel Reynaud, fiind sustinuta atat de reprezentantii MADR, cat si de toti ceilalti invitati la aceasta dezbatere.

Un alt subiect atins in cadrul dezbaterii care a avut loc astazi l-a constituit problema referitoare la imbunatatirea controalelor. in prezent, controalele se realizeaza de catre trei institutii – APIA, APDRP si organismele de certificare. Abdelaziz Messai, director general Ecocert Romania a propus, ca pentru eficientizarea acestor controale care presupun costuri si care au la baza criterii comune, sa se creeze o platforma intre organisme de executie, care sa realizeze controale comune. Corneliu Mateescu, presedintele OIPA pentru agricultura ecologica, a mentionat importanta foarte mare pe care o vor avea noile criterii de acordare a certificatului de producator, respectiv obtinerea vizei unei asociatii reprezentative din zona in care se regaseste producatorul ecologic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantii MADR au dat asigurari participantilor la discutiile de astazi de la sediul institutiei ca vor fi permanent un partener de dialog al tuturor actorilor din sectorul agriculturii ecologice, in acest sens agreand propunerea lui Marian Cioceanu de a avea intalniri de lucru lunare, pentru a veni in intampinarea nevoilor sectorului si a imbunatati legislatia nationala din acest domeniu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016