Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile produselor nucului

beneficiile-produselor-nucului

Nucii au o importanta economica si sociala deosebita, datorita valorii alimentare a fructelor, a calitatii lemnului, din folosirea celorlalte parti ale pomului (frunze, lastari, radacini, endocarp, scoarta, muguri etc.), ca materie prima pentru industria farmaceutica, chimica sau cosmetica. In plus, nucul are mare importanta ecologica, iar anumite specii sunt ameliorative de o importanta mare.


Nucile constituie un aliment complet, continand substante proteice, substante minerale, vitamine etc. Consumul miezului si al uleiului de nuca prezinta multiple beneficii pentru organism.
 
Nucile sunt cele mai bogate fructe in cupru si zinc, substante care ajuta la tratarea bolilor vaculare si a deficientelor imunitare.  De asemenea, nucile reprezinta o sursa importanta de fosfor, un element foarte necesar organismului, in special pentru sistemul nervos, osos si muscular. Miezul de nuca este un energizant exceptional si un remediu impotriva durerilor de cap. 
 

Nucile au forma creierului uman!

 
Din cele mai vechi timpuri s-a crezut ca exista o asemanare intre organele din corpul nostru si lumea vegetala. Probabil ati observat asemanarea incredibila a nucii cu emisferele creierului. De asemenea, nucile sunt adesea mentionate ca „hrana pentru creier”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Nucile au aceeasi forma ca si creierul uman, fiind alimentul perfect pentru unul dintre cele mai importante organe ale noastre – creierul. Ajuta la imbunatatirea memoriei, iar Omega 3 din componenta nucilor previne dementa si boala Alzheimer. Consumul constant de miez sau de ulei de nuca reduce riscul de atac cerebral, de stop cardiac si de ateroscleroza. In plus, este de ajutor pentru reducerea nivelului colesterolului „rau” (LDL) . 
 

Miezul de nuca, un aliment valoros

 
Nucile constituie un aliment complet, iar consumul lor are multiple beneficii pentru organism. 
 
Informatii nutritionale pentru 100 de grame de nuci:
 
– 654 kcal;
 
– grasimi – 65.200 grame;
 
– carbohidrati – 13.700 grame;
 
– proteine – 15.200 grame.
 
Nucile contin substante proteice, substante minerale, vitamine etc. Miezul de nuca contine o multime de substante benefice: 
 
– apa (3-5%);
 
– grasimi (52,0-77,5%);
 
– substante proteice (12-25%) din grupa globulelor (de natura celor din lapte si oua);
 
– minerale (cupru, zinc, potasiu);
 
– provitamina A;
 
– vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P.
 
Deoarece contine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scaderea continutului de colesterol din sange si are o cantitate foarte redusa de hidrati de carbon, miezul de nuca este admis in regimul diabeticilor. Miezul de nuca este unul dintre cele mai vitalizante si nutritive alimente cunoscute si o binefacere pentru organism in timpul anotimpului rece.
 
Consumul de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Tot datorita bogatiei in vitamina E, consumul de nuci previne aparitia unui atac de cord.
 
Acidul alfa linoleic din nuci este benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Nucile reduc cu aproximativ 30% riscul unei boli coronariene. De asemenea, nucile au un efect reglator asupra activitatii tiroidei.
 
Bogate in acizi grasi Omega 3, in antioxidanti si fitosterol, nucile sunt folosite in lupta cu tumorile, care se micsoreaza si chiar dispar. De asemenea, un consum zilnic moderat de nuci are beneficii pentru pacientii diagnosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina.
 
Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu reumatism si artroze.
 

Nucile verzi

 
Nucile verzi nu sunt folosite doar pentru a prepara o delicioasa dulceata. Ele au beneficii nebanuite pentru sanatate. Trateaza anumite afectiuni ale inimii, sunt de folos in gastrite si ajuta sistemul nervos. Nucile verzi nu pot fi consumate crude, ci doar preparate. Ele sunt folosite de gospodine pentru a prepara delicioasa si speciala dulceata, precum si lichiorul de nuci verzi.
 

Cojile de nuci verzi 

 
Nu aruncati cojile de nuci vezi! Sunt foarte bogate in vitamina C (contin de 40 ori mai mult decat sucul de portocale sau de 10 ori mai mult decat sucul de lamai). 
Cojile de nuci sunt benefice in tratarea afectiunilor dermatologice si anumite preparate sunt eficiente in:
 
– imbunatatirea functionarii ficatului si a tractului gastro-intestinal;
 
– purificarea sangelui si normalizarea consistentei sangelui ingrosat;
 
– incontinenta urinara;
 
– infectii streptococice si stafilococice.
 
Sucul din coaja de nuci verzi se foloseste impotriva negilor. Decoctul din coaja verde este folosit impotriva albirii parului. Maceratul din coji verzi de nuci se foloseste impotriva inflamatiilor gurii si ale gatului, pentru amigdalita: se fac gargare si clatiri ale gurii cu acest preparat diluat cu apa.
 

Cojile uscate de nuci

 
Cojile de nuci uscate sunt folosite pentru confectionarea unor obiecte de podoaba sau pentru: jucarii pentru copii, ornamente rustice ori pentru pomul de iarna, pentru realizarea unor piese de mobilier
 

Uleiul de nuca

 
Uleiul de nuca are un continut foarte ridicat de acizi grasi Omega 3 si Omega 6. In urma unor analize comparative intre uleiul de nuca presat la rece si uleiul de masline presat la rece, a rezultat ca uleiul de nuca are un continut in acizi grasi Omega 3 de peste 21 de ori mai mare decat uleiul de masline. De asemenea, nivelul acizilor grasi Omega 6 este 5 ori mai mare in cazul uleiului de nuca fata de cel din uleiul de masline. 
 
Datorita continutului in acizi grasi-polinesaturati Omega 3 si Omega 6 din uleiul de nuca presat la rece sunt reglate anumite functii ale organismului: cardiovasculare, reproducatoare, imunitare si ale sistemului nervos. Este folosit si indicat in alimentatia dietetica, pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului. Poate fi adaugat in diverse salate. Uleiul de nuca lupta impotriva enurezisului (scaparea involuntara si incontinenta urinara).
 
Uleiul de nuca se mai foloseste in dermatoze (are efect emolient).
 
Lastarii si scoarta se utilizeaza pentru extragerea taninului si producerea unor coloranti.
 

Frunzele de nuc

 
Frunzele proaspete de nuc contin taninuri elagice si o varietate de derivati de naftochinona, la care se adauga: acid cafeic, acid ascorbic, glicozide flavonice, p-cumaric si o cantitate mica de ulei volatil. 
 
Frunzele tinere de nuc, culese la inceputul verii au cele mai benefice proprietati si pot fi folosite in urmatoarele afectiuni: 
 
– diabet zaharat (au rol de reducere a glicemiei);
 
– in hepatita si icter, stimularea functiilor hepatice;
 
– enterite acute si stimularea digestiei, combaterea lipsei poftei de mancare, ca adjuvant in tratamentul gastritei.
 
Pentru aceste afectiuni se prepara infuzii din frunze uscate si maruntite si se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
 
In diferite afectiuni ale pielii, precum dermatoze, furunculoze, ulcer varicos, prurit sau acnee juvenila, sunt recomandate comprese cu decoct concentrat din frunze de nuc.
 
Se poate prepara o alifie din frunze de nuc, eficienta pentru vindecarea unor rani, pentru arsuri solare etc. 
 
Frunzele de nuc sunt folosite cu succes ca tratament impotriva caderii parului, dar si pentru a-l colora. Se foloseste o fiertura din frunze proaspete de nuc care, pe langa culoare, aduce si stralucire parului.
 

Lemnul de nuc 

 
Vorbim despre un lemn valoros, un lemn greu, fin, inchis la culoare, foarte rezistent, pretios. Se foloseste pentru confectionarea de mobilier de lux, pentru ornamentatii si decoratiuni. Se pot confectiona unele elemente speciale sau ornamente pentru ambarcatiunile de lux, realizarea de casete pentru bijuterii, accesorii pentru birou etc.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016