Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bio Romania: Noul PNDR poate propulsa Romania pe primul loc in UE la suprafete agricole certificate ecologic

bio-romania-noul-pndr-poate-propulsa-romania-pe-primul-loc-in-ue-la-suprafete-agricole-certificate-ecologic

Aceasta, intrucat s-a luat in calcul introducerea unui pachet financiar suplimentar pentru acest tip de culturi, dupa cum a precizat presedintele organizatiei, Marian Cioceanu.


Recent, presedintele asociatiei Bio Romania a apreciat ca noul PNDR este foarte benefic pentru agricultura ecologica, creand premise ca Romania sa ajunga pe primul loc intre tarile UE in ceea ce priveste suprafata totala a culturilor agricole certificate in sistem ecologic. Acest lucru ar putea fi posibil in special datorita faptului ca in noul PNDR s-a luat in calcul introducerea unui pachet financiar suplimentar pentru pasuni si fanete certificate ecologic.
 
„Pentru prima data, Guvernul Romaniei, respectiv Ministerul Agriculturii a dat curs solicitarilor asociatiilor sectorului bio si a luat in calcul pentru actualul PNDR 2014-2020 introducerea unui pachet suplimentar pentru sprijinul financiar acordat pajistilor certificate ecologic, respectiv pasuni si fanete. Prin introducerea acestui nou pachet Sprijin pentru Pajistile certificate ecologic — pachetul 6, speram ca in cel mult doi ani ani numarul fermierilor va creste exponential. Daca sprijinul financiar va acoperi costurile de certificare si costurile cu inputurile certificate ecologic necesare pajistilor, atunci fermierii, crescatori de vaci de lapte, vor trece masiv la sistemul ecologic, deoarece in prezent laptele bio este din ce in ce mai cautat si achizitionat cu un pret de pana la 50% mai mare fata de pretul laptelui conventional”, a precizat seful Bio Romania.
 Potrivit estimarilor Asociatiei Bio Romania, aceasta masura va duce la o trecere masiva a micilor fermieri care au in proprietate bovine, ovine si/sau caprine, la certificarea pajistilor in sistemul de agricultura ecologica. In prezent din cei aproximativ 17.000 de operatori in agricultura ecologica, peste 95% sunt crescatori de animale si peste 90% au in exploatare 2-5 vaci de lapte si au in proprietate in medie circa 5 hectare de pajisti, respectiv faneata sau pasune.
 
„Asociatia Bio Romania asteapta cu sperante foarte mari finalizarea negocierilor cu UE pentru PNDR si aprobarea in premiera a sprijinului financiar pentru pajistile certificate ecologic. Credem ca va fi un moment istoric de cotitura in dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania”, a adaugat presedintele asociatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta considera ca Romania ar putea ajunge in primele tari din UE dupa suprafata agricola certificata, daca numai o cincime din suprafata pajistilor Romaniei vor fi certificate in sistem ecologic.
 
„In prezent Spania este pe primul loc in UE, cu 1,8 milioane hectare, iar Italia pe locul 2 cu 1,4 milioane hectare. Daca la suprafata actuala certificata ecologic s-ar adauga doar un milion de hectare de pajisti din cele 5 milioane cat are Romania, am ajunge pe locul 3 in UE”, a mai spus Marian Cioceanu.
 
Agricultura ecologica din Romania a inregistrat in ultimii ani un ritm de crestere de 23% pe an. Daca in anul 2010 existau 3.155 de operatori in sectorul de agricultura ecologica, in 2011 numarul acestora a crescut de trei ori, pentru ca in 2012 acesta sa creasca de 11,8 ori, fiind inregistrati 26.736 de operatori implicati in productia, procesarea si comercializarea produselor ecologice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016