Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii au depus peste 180 de proiecte de finantare prin noul PNDR

fermierii-au-depus-peste-180-de-proiecte-de-finantare-prin-noul-pndr

Potrivit secretarului de stat George Turtoi, proiectele sunt pe masurile deschise la finele lunii martie, mai precis modernizarea fermelor si instalarea tinerilor fermieri.


De la finalul lunii martie, atunci cand au fost lansate primele masuri din noul PNDR, la AFIR au fost depuse peste 180 de proiecte de finantare, in timp ce pe masura pentru GAL-uri au fost depuse 164 de proiecte, care au depaşit alocarea sesiunii.
 
Anuntul a fost facut miercuri de secretarul de stat in MADR, George Turtoi, care a precizat ca „proiectele depuse intra automat in evaluare, tot online. Dureaza aproximativ doua luni de zile in noul sistem evaluarea unui proiect şi notificarea ca e selectat. Dupa ce il notifici ca este selectat, beneficiarul trebuie sa isi aduca avizele si acordurile, proiectul tehnic, daca implica si constructii, si are un termen de maxim trei luni de zile sa vina cu toate lucrurile astea. Total ar fi maxim cinci luni de zile pentru un proiect, de la depunere la contractare. Depinde si daca depaseste baremul de punctaj pentru luna respectiva. Daca nu depaseste baremul, atunci va fi selectat in luna in care se incadreaza. De exemplu, primul proiect depus in aprilie avea 35 de puncte, prin urmare va fi selectat la sfarsit. Probabil omul avea proiectul pregatit si vrea sa si-l finanţeze”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La randul sau, directorul AFIR, Eugen Popescu, a declarat ca „pe masura de tineri fermieri, cel putin saptamana trecuta, erau depuse peste 100 de proiecte, si ceva mai putine pentru masura de investitii in ferme, insa trebuie sa avem in vedere ca incepand de anul acesta, odata cu sesiunile anuale continue avem si acele praguri de calitate, degresive lunar. Pragurile de calitate fiind foarte inalte pentru primele luni, e normal ca intr-un fel sa nu fie un numar atat de mare de proiecte depuse, pentru ca oamenii isi evalueaza sansele, vad ca nu se incadreaza, stiu ca daca ar fi depus proiectul in luna martie, cand s-a deschis sesiunea, sau aprilie nu ar fi putut intruni pragul de calitate si atunci proiectul lor ar fi fost evaluat la o data ulterioara. Bineinteles ca prefera, in conditiile astea, sa il depuna atunci cand se incadreaza in pragul de calitate aferent lunii respective si sa intre poiectul direct in evaluare”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016