Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea puilor de fazan

cresterea-puilor-de-fazan

In general, ouale nu sunt lasate fazanitei, ci sunt date unei closti plasate intr-o cusca pentru crestere, care este un fel de cutie precedata de o curticica (o incinta) cu gratii.


Accesul intre aceste doua incinte este posibil doar pentru pui, spatiile de trecere fiind foarte inguste, astfel incat mama adapostita sa nu poata manca hrana micutilor. Cand puii au implinit sapte zile, grilajul din jurul custii se indeparteaza, ei putand astfel sa iasa afara din cotet.
 
Se recomanda ca aceste custi sa fie amplasate pe un teren vast, acoperit cu iarba (insectele, ramele si semintele pe care puii le vor gasi aici sunt si un bun supliment alimentar), la distanta de 30 m una de alta pentru ca micii fazani sa nu confunde propriul adapost cu un altul. Unele closti nu accepta decat propriile progenituri, fiind agresive cu puii straini.
 
Se va avea in vedere protejarea custii de razele prea puternice ale soarelui prin plantarea unui arbust sau copacel langa ea, dar curtea trebuie sa fie expusa razelor solare, care sunt indispensabile dezvoltarii armonioase a micutilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Constructia custilor poate imbraca diferite forme, dar important este ca ea sa asigure in permanenta un mediu cald, etanseitate la apa de ploaie si sa ofere un spatiu potrivit cu talia mamei closti. Modelul clasic are lungimea de 70 cm, latimea de 50 cm si inaltimea de 50 cm; acoperisul este in panta dubla si este dotat cu balamale pentru a se putea deschide. Fatada este formata din bare de lemn care sa permita iesirea libera a puilor din cusca.
 
Puii de fazan sunt sensibili. In medie, din 100 de oua puse la clocit, vor rezulta 57 de adulti. Acoperisul trebuie sa fie mare, pentru a asigura o buna protectie impotriva ploii. In peretii laterali se vor practica deschideri pentru ventilatie care sa permita aerisirea interiorului.
 
Pentru o mai mare rezistenta in timp si impermeabilizare a custilor se recomanda vopsirea lor, de obicei in verde inchis. Acoperisul trebuie sa fie alb, pentru ca aceasta culoare reflecta lumina si se evita astfel supraincalzirea incintei, obtinandu-se totodata si indepartarea pasarilor rapitoare (soimi, ulii, ciori etc.).

Un model simplificat de cusca este cel la a carui constructie se folosesc si materiale metalice, nu doar lemn. Acest model are avantajul ca se poate curata si intretine mai usor, dar el trebuie protejat suplimentar atat impotriva frigului, cat si a supraincalzirii, prin folosirea unor instalatii termice pe exterior.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016