Cum se obtin ajutoarele de minimis pentru agricultura ecologica
APIA a anuntat ca cererile de solicitare pentru ajutorul specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica se pot depune pana la data de 5 iulie, inclusiv.
In aceasta perioada, pana pe data de 5 iulie, fermierii din sectorul agriculturii ecologice pot depune la sediile APIA cererile unice de solicitare pentru ajutorul specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica.
                           
Conform datelor oferite de reprezentanti agentieide plati, de aceste ajutoare pot beneficia intreprinderile care detin exploatatii vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, care se afla sub contract cu un organism de inspectie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, respectiv producatorii agricoli persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ori intreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfaşurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale şi intreprinderile familiale, cu modificarile şi completarile ulterioare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ajutorul de minimis se acorda beneficiarilor care au indeplinit conditiile de eligibilitate in anul de cerere 2013, in baza Hotararii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi care au depus cerere de ajutor in anul 2013 pentru exploatatiile cuprinse intre 0,30 si 5 hectare inclusiv, respectiv 5,1 si 20 de hectare inclusiv.
 
Cuantumul ajutorului primit de fermieri este de 1.180 de lei pentru exploatatiile cuprinse intre 0.30 si 5 hectare, si de 845 de lei pe exploatatie , pentru exploatatiile cuprinse intre 5,1 si 20 de hectare.
 
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi nu poate depaşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual şi in cele doua exercitii financiare precedente.
 
De asemenea, fara a aduce atingere prevederilor alin. (3), valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi care intra sub incidenta definitiei prevazute la art. 3 lit. c) nu poate depaşi suma de 15.000 euro pe durata oricaror 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual şi in cele doua exercitii financiare precedente.
 
Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie sa completeze şi sa depuna cererea pentru ajutorul de minimis in agricultura, la centrele judetene ale Agentiei de Plati şi Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza teritoriala unde se afla exploatatia insotita de urmatoarele documente:
 
a) copie de pe buletinul/cartea de identitate al/a titularului, al/a administratorului sau al/a imputernicitului;
b) copie de pe certificatul de inregistrare eliberat de oficiul registrului comertului/certificatul de inregistrare fiscala, dupa caz;
c) copie de pe documentele care fac dovada folosintei terenului;
d) copii de pe fişele de inregistrare in agricultura ecologica a beneficiarului, din anul 2013, respectiv din anul 2014, aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale;
e) copie de pe contractul incheiat intre beneficiar şi un organism de inspectie şi certificare, organism acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale;
f) o notificare emisa beneficiarului de catre organismul de inspectie şi certificare, care sa ateste urmatoarele:
(i) nu a intervenit nicio cauza de incetare ori de desfiintare a contractului incheiat intre beneficiar şi organismul de inspectie şi certificare;
(ii) beneficiarul se afla in continuare integrat in sistemul de control al organismului respectiv;
g) copie de pe certificatul de producator emis potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producator, cu modificarile şi completarile ulterioare, sau copie de pe atestatul de producator emis in conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, dupa caz, pentru producatorii agricoli persoane fizice.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

APIA: Toate platile ANT au fost deja autorizate
APIA: Toate platile ANT au fost deja autorizate
Cu toate acestea, din cand in cand, fermierii le mai atrag atentia reprezentantilor APIA...
Controale in stupine. Cand se fac platile APIA?
Controale in stupine. Cand se fac platile APIA?
In ceea ce priveste acest an, valoarea sprijinului acordat apicultorilor prin APIA este de...
Subventii mai mari pentru fermieri in 2022
Subventii mai mari pentru fermieri in 2022
"Bani mai multi pentru Agricultura! 24.6 miliarde de lei avem la dispozitie in bugetul...
APIA a platit ajutorul de stat pentru cresterea animalelor
APIA a platit ajutorul de stat pentru cresterea animalelor
"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin Centrele Judetene,...

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton