Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Agricultura ecologica

Fertilizarea cu ingrasaminte organice a sfeclei de zahar are influenta deosebita asupra insusirilor solurilor pe care se cultiva planta.
Prin folosirea ingrasamintelor organice creste cantitatea de humus din sol, ceea ce determina cresterea productiei de sfecla la hectar, fara insa a diminua calitatea sa tehnologica.
Principalul ingrasamant organic care se foloseste la cultura sfeclei de zahar este gunoiul de grajd. Gunoiul de grajd are actiune ameliorativa asupra multor insusiri ale solului prin materia organica pe care o contine si care determina intensificarea proceselor biologice, sporirea continutului de substante coloidale, marind capacitatea de schimb cationic, capacitatea de tamponare si amplificand procesele de formare a structurii solului.
Gunoiul de grajd determina totodata marirea permeabilitatii solului si cresterea capacitatii de retinere a a apei. De asemenea, stimuleaza dezvoltarea tuturor speciilor de microorganisme din sol si cresterea activitati enzimatice.
Gunoiul de grajd se aplica odata cu executarea araturilor adanci de vara sau de toamna si da sporuri insemnate de productie in toate zonele de cultura a sfeclei de zahar, atat la productia de radacini, cat si la cea de zahar.
In acest scop tehnologia prevede aplicarea anuala a 15 t gunoi de grajd/ha, cat si a dozelor marite la interval de 2 ani sau de 4 ani, dupa posibilitatile fiecarui cultivator de sfecla de zahar.
Se recomanda ca aplicarea gunoiului de grajd sa se efectueze in special pentru cultura afeclei de zahar, de aportul elementelor nutritive pe care le contine acest ingrasamant beneficiind si celelalte plante de cultura din rotatie.
Principalul ingrasamant organic care se foloseste la cultura sfeclei de zahar este gunoiul de grajd. Gunoiul de grajd are actiune ameliorativa asupra multor insusiri ale solului prin materia organica pe care o contine si care determina intensificarea proceselor biologice, sporirea continutului de substante coloidale, marind capacitatea de schimb cationic, capacitatea de tamponare si amplificand procesele de formare a structurii solului.
Gunoiul de grajd determina totodata marirea permeabilitatii solului si cresterea capacitatii de retinere a a apei. De asemenea, stimuleaza dezvoltarea tuturor speciilor de microorganisme din sol si cresterea activitati enzimatice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Gunoiul de grajd se aplica odata cu executarea araturilor adanci de vara sau de toamna si da sporuri insemnate de productie in toate zonele de cultura a sfeclei de zahar, atat la productia de radacini, cat si la cea de zahar.
In acest scop tehnologia prevede aplicarea anuala a 15 t gunoi de grajd/ha, cat si a dozelor marite la interval de 2 ani sau de 4 ani, dupa posibilitatile fiecarui cultivator de sfecla de zahar.
Se recomanda ca aplicarea gunoiului de grajd sa se efectueze in special pentru cultura afeclei de zahar, de aportul elementelor nutritive pe care le contine acest ingrasamant beneficiind si celelalte plante de cultura din rotatie.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News