Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Influenta ingrasamintelor organice asupra sfeclei de zahar
Fertilizarea cu ingrasaminte organice a sfeclei de zahar are influenta deosebita asupra insusirilor solurilor pe care se cultiva planta.
Prin folosirea ingrasamintelor organice creste cantitatea de humus din sol, ceea ce determina cresterea productiei de sfecla la hectar, fara insa a diminua calitatea sa tehnologica.
Principalul ingrasamant organic care se foloseste la cultura sfeclei de zahar este gunoiul de grajd. Gunoiul de grajd are actiune ameliorativa asupra multor insusiri ale solului prin materia organica pe care o contine si care determina intensificarea proceselor biologice, sporirea continutului de substante coloidale, marind capacitatea de schimb cationic, capacitatea de tamponare si amplificand procesele de formare a structurii solului.
Gunoiul de grajd determina totodata marirea permeabilitatii solului si cresterea capacitatii de retinere a a apei. De asemenea, stimuleaza dezvoltarea tuturor speciilor de microorganisme din sol si cresterea activitati enzimatice.
Gunoiul de grajd se aplica odata cu executarea araturilor adanci de vara sau de toamna si da sporuri insemnate de productie in toate zonele de cultura a sfeclei de zahar, atat la productia de radacini, cat si la cea de zahar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In acest scop tehnologia prevede aplicarea anuala a 15 t gunoi de grajd/ha, cat si a dozelor marite la interval de 2 ani sau de 4 ani, dupa posibilitatile fiecarui cultivator de sfecla de zahar.
Se recomanda ca aplicarea gunoiului de grajd sa se efectueze in special pentru cultura afeclei de zahar, de aportul elementelor nutritive pe care le contine acest ingrasamant beneficiind si celelalte plante de cultura din rotatie.
Autor:
Silviu Gaiu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » compost tipuri proces utilizare beneficii
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor