Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inregistrarea in agricultura ecologica

inregistrarea-in-agricultura-ecologica

MADR arata ce presupune inregistrarea in agricultura ecologica, dupa ce intregul procedeu a fost actualizat integral.


Inregistrarea activitatilor de productie, procesare, import, export, depozitare, distribuire, comercializare in agricultura ecologica este reglementata prin Ordinul MADR nr. 1253/2013 cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:
  • Pasul I: incheierea contractului cu Organismul de control (OC) aprobat pe teritoriul Romaniei. Lista organismelor de control aprobate pe teritoriul Romaniei, este postata pe site-ul www.madr.ro, la sectiunea Agricultura, subsectiunea Agricultura ecologica.
  • Pasul II: depunerea Fisei de inregistrare la DAJ (anexele nr. 1-7), insotita de Contractul incheiat intre operator si organismul de control si Declaratia pe propria raspundere pentru detinerea documentelor necesare inscrierii in agricultura ecologica (anexa nr. 9). Operatorii care au puncte de lucru pe raza mai multor judete depun fisa de inregistrare la DAJ/EM pe raza judetului in care au sediul social/domiciliul, iar in fisa de inregistrare se mentioneaza toate punctele de lucru, din toate judetele.
  • Pasul III: Fisa de inregistrare aprobata/vizata de DAJ este inapoiata, in original, operatorului in cauza, iar o copie se pastreaza la DAJ.
  • Pasul IV: DAJ/EM transmite o copie a fisei de inregistrare, in format electronic, organismului de control cu care operatorul are incheiat contract.
 
In fiecare an, pana la data de 16 mai (inclusiv), operatorii au obligatia de a-si inregistra activitatea la MADR, prin entitatile mandatate (DAJ, asociatii legal constituite) prin completarea fisei de inregistrare. 
 
Operatorii care desfasoara activitati in domeniile: procesare, comert intern/intracomunitar, import, export, flora spontana si acvacultura isi pot inregistra activitatea pana la data de 15 noiembrie. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemena, isi pot inregistra activitatea pana la data de 15 noimbrie a fiecarui an, operatorii care intra pentru prima data in sistem si nu solicita sprijin financiar acordat prin Masura 11 - agricultura ecologica, aplicabila pe terenurile agricole, finantata prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. 
 
Comerciantii cu amanuntul care vand produse ecologice ambalate si etichetate direct consumatorului/ utilizatorului final sunt exonerati de la obligatia privind inregistrarea, cu conditia sa-si declare activitatea la DAJ/EM*.
 
Operatorii se pot inregistra la DAJ, astfel:
  • personal, prin depunerea documentelor in format fizic, prin transmiterea acestora in format electronic sau prin transmiterea documentelor prin posta sau fax;
  • prin asociatiile profesionale legal constituite, care indeplinesc conditiile privind vechimea in domeniul agriculturii ecologice de minimum 5 ani si detinerea de filiale/sucursale/asociatii judetene, in situatia in care operatorul opteaza pentru aceasta varianta.
 
Pe teritoriul Romaniei activeaza 13 organisme de control (OC) in domeniul agriculturii ecologice, aprobate de MADR in baza art. 2-5 din Ordinul MADR nr. 895/2016 si art. 27 din Reg (CE) nr. 834/2007. 
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016