Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inregistrarea in agricultura ecologica

MADR arata ce presupune inregistrarea in agricultura ecologica, dupa ce intregul procedeu a fost actualizat integral.
Inregistrarea activitatilor de productie, procesare, import, export, depozitare, distribuire, comercializare in agricultura ecologica este reglementata prin Ordinul MADR nr. 1253/2013 cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:
- Pasul I: incheierea contractului cu Organismul de control (OC) aprobat pe teritoriul Romaniei. Lista organismelor de control aprobate pe teritoriul Romaniei, este postata pe site-ul www.madr.ro, la sectiunea Agricultura, subsectiunea Agricultura ecologica.
- Pasul II: depunerea Fisei de inregistrare la DAJ (anexele nr. 1-7), insotita de Contractul incheiat intre operator si organismul de control si Declaratia pe propria raspundere pentru detinerea documentelor necesare inscrierii in agricultura ecologica (anexa nr. 9). Operatorii care au puncte de lucru pe raza mai multor judete depun fisa de inregistrare la DAJ/EM pe raza judetului in care au sediul social/domiciliul, iar in fisa de inregistrare se mentioneaza toate punctele de lucru, din toate judetele.
- Pasul III: Fisa de inregistrare aprobata/vizata de DAJ este inapoiata, in original, operatorului in cauza, iar o copie se pastreaza la DAJ.
- Pasul IV: DAJ/EM transmite o copie a fisei de inregistrare, in format electronic, organismului de control cu care operatorul are incheiat contract.
In fiecare an, pana la data de 16 mai (inclusiv), operatorii au obligatia de a-si inregistra activitatea la MADR, prin entitatile mandatate (DAJ, asociatii legal constituite) prin completarea fisei de inregistrare.
Operatorii care desfasoara activitati in domeniile: procesare, comert intern/intracomunitar, import, export, flora spontana si acvacultura isi pot inregistra activitatea pana la data de 15 noiembrie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemena, isi pot inregistra activitatea pana la data de 15 noimbrie a fiecarui an, operatorii care intra pentru prima data in sistem si nu solicita sprijin financiar acordat prin Masura 11 - agricultura ecologica, aplicabila pe terenurile agricole, finantata prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.
Comerciantii cu amanuntul care vand produse ecologice ambalate si etichetate direct consumatorului/ utilizatorului final sunt exonerati de la obligatia privind inregistrarea, cu conditia sa-si declare activitatea la DAJ/EM*.
Operatorii se pot inregistra la DAJ, astfel:
- personal, prin depunerea documentelor in format fizic, prin transmiterea acestora in format electronic sau prin transmiterea documentelor prin posta sau fax;
- prin asociatiile profesionale legal constituite, care indeplinesc conditiile privind vechimea in domeniul agriculturii ecologice de minimum 5 ani si detinerea de filiale/sucursale/asociatii judetene, in situatia in care operatorul opteaza pentru aceasta varianta.
Pe teritoriul Romaniei activeaza 13 organisme de control (OC) in domeniul agriculturii ecologice, aprobate de MADR in baza art. 2-5 din Ordinul MADR nr. 895/2016 si art. 27 din Reg (CE) nr. 834/2007.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Agricultura ecologica inseamna sute de euro in ajutoare per hectar
- » Producatorii BIO cer un Plan National de Actiune pentru Agricultura Ecologica
- » Curs acreditat pentru fermierii care vor sa practice agricultura ecologica
- » Agricultura ecologica, mult mai profitabila la export
Ultima ora
- » Norofert, o noua ferma in Teleorman
- » DDD, mesaj pentru fermieri: Bioeconomia e viitorul prosperitatii!
- » Culturi de canabis, descoperite in Capitala
- » Explicatii MADR: Ce este agricultura ecologica si de ce ar trebui sa ne axam pe aceasta
- » Inedit. Doi tineri au reusit sa faca ingrasamant din lana de oaie
Comentarii
0 comentarii