Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inspectorii ANSVSA, cu ochii pe vanzatorii de produse traditionale. Iata ce conditii trebuie sa indepliniti ca sa fiti "in regula"
Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au controlat, in perioada 12-14 ianuarie, targurile de produse traditionale organizate pe raza municipiului Bucuresti. Inspectorii au verificat in principal daca aceste targuri respecta conditiile de igiena si daca persoanele care comercializeaza in aceste spatii sunt inregistrate la DSVSA judetene ca producatori.
Au fost controlate 5 targuri de produse traditionale situate pe raza Municipiului Bucuresti, si anume cele situate in zonele Academia Militara, Piata George Cosbuc, Piata Nicolae Grigorescu, Obor si Agronomie.
Cu acest prilej au fost verificati 39 de producatori, care comercializau atat produse de origine animala cat si produse de origine non-animala.
In targul din Piata Nicolae Grigorescu au fost descoperite produse alimentare care se comercializau in spatii necorespunzatoare si neigienice, fapt pentru care s-a aplicat organizatorului o sanctiune contraventionala in valoare de 2.000 lei si a fost interzisa desfasurarea acestui tip de activitate, pentru perioada in care primise avizul de functionare.
In Piata Obor a fost depistat un producator care comercializa produse traditionale fara a detine inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, fapt pentru care a fost amendat cu 2.000 lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Conform legislatiei in vigoare, produse alimentare ce prezinta caracteristici traditionale - produsele alimentare care sunt recunoscute istoric ca produse traditionale sau sunt obtinute in conformitate cu referintele tehnice la un procedeu traditional, codificate sau inregistrate, ori in conformitate cu metodele de productie traditionale si care se disting in mod clar de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii sau sunt protejate de legislatia nationala.
Potrivit reprezentantilor ANSVSA consultati de AGROROMANIA, produsele alimentare ce prezinta caracteristici traditionale sunt cele atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Produsele alimentare ce prezinta caracteristici traditionale, realizate in unitatile care detin atestat pentru fabricarea produselor alimentare ce prezinta caracteristici traditionale si au fost inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor se comercializeaza numai pe piata nationala.
Activitatile de vanzare directa a produselor primare de origine animala vor fi inregistrate intr-un registru special de catre directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, acestea acordand pentru fiecare producator un numar de inregistrare, precedat de literele "VD", care semnifica "vanzarea directa", precum si un document de inregistrare sanitara veterinara.
In locurile publice amenajate de autoritatile locale sau judetene, unde sunt expuse la vanzare produsele primare de origine animala, producatorii trebuie sa aiba o stare de igiena corespunzatoare, sa poarte echipamente de protectie alimentara (halate, sorturi, bonete si manusi curate) si sa detina asupra lor un document din care sa rezulte ca nu sufera de boli care pot fi transmise prin intermediul alimentelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » compost tipuri proces utilizare beneficii
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor