Inspectorii ANSVSA, cu ochii pe vanzatorii de produse traditionale. Iata ce conditii trebuie sa indepliniti ca sa fiti in regula
Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au controlat, in perioada 12-14 ianuarie, targurile de produse traditionale organizate pe raza municipiului Bucuresti. Inspectorii au verificat in principal daca aceste targuri respecta conditiile de igiena si daca persoanele care comercializeaza in aceste spatii sunt inregistrate la DSVSA judetene ca producatori.
Au fost controlate 5 targuri de produse traditionale situate pe raza Municipiului Bucuresti, si anume cele situate in zonele Academia Militara, Piata George Cosbuc, Piata Nicolae Grigorescu, Obor si Agronomie.

Cu acest prilej au fost verificati 39 de producatori, care comercializau atat produse de origine animala cat si produse de origine non-animala.

In targul din Piata Nicolae Grigorescu au fost descoperite produse alimentare care se comercializau in spatii necorespunzatoare si neigienice, fapt pentru care s-a aplicat organizatorului o sanctiune contraventionala in valoare de 2.000 lei si a fost interzisa desfasurarea acestui tip de activitate, pentru perioada in care primise avizul de functionare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


In Piata Obor a fost depistat un producator care comercializa produse traditionale fara a detine inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, fapt pentru care a fost amendat cu 2.000 lei.

Conform legislatiei in vigoare, produse alimentare ce prezinta caracteristici traditionale - produsele alimentare care sunt recunoscute istoric ca produse traditionale sau sunt obtinute in conformitate cu referintele tehnice la un procedeu traditional, codificate sau inregistrate, ori in conformitate cu metodele de productie traditionale si care se disting in mod clar de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii sau sunt protejate de legislatia nationala.

Potrivit reprezentantilor ANSVSA consultati de AGROROMANIA, produsele alimentare ce prezinta caracteristici traditionale sunt cele atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Produsele alimentare ce prezinta caracteristici traditionale, realizate in unitatile care detin atestat pentru fabricarea produselor alimentare ce prezinta caracteristici traditionale si au fost inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor se comercializeaza numai pe piata nationala.

Activitatile de vanzare directa a produselor primare de origine animala vor fi inregistrate intr-un registru special de catre directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, acestea acordand pentru fiecare producator un numar de inregistrare, precedat de literele "VD", care semnifica "vanzarea directa", precum si un document de inregistrare sanitara veterinara.

In locurile publice amenajate de autoritatile locale sau judetene, unde sunt expuse la vanzare produsele primare de origine animala, producatorii trebuie sa aiba o stare de igiena corespunzatoare, sa poarte echipamente de protectie alimentara (halate, sorturi, bonete si manusi curate) si sa detina asupra lor un document din care sa rezulte ca nu sufera de boli care pot fi transmise prin intermediul alimentelor.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016