Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul va aloca mai multi bani pentru agricultura ecologica

ministerul-va-aloca-mai-multi-bani-pentru-agricultura-ecologica

Luni, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a avut loc o intalnire cu operatorii din agricultura ecologica, la care au participat secretarii de stat Achim Irimescu si Daniel Botanoiu, asistati de specialisti ai directiilor de tehnice din MADR si reprezentanti ai BioRomania.


Potrivit MADR, scopul intalnirii l-a constituit discutarea nevoilor si dificultatilor cu care se confrunta operatorii din agricultura ecologica, fiind inaintate si o serie de propuneri la problemele sesizate.

Intrucat Romania are un mare potential natural si uman pentru agricultura ecologica, reprezentantii Ministerului Agriculturii au declarat ca vin in intampinarea problemelor cu care se confrunta operatorii, pentru a sustine si incuraja dezvoltarea acestui sector unde Romania are sanse reale sa devina un jucator competitiv pe o piata internationala, ce inregistreaza cresteri superioare altor sectoare.

Astfel, la propunerea reprezentantilor sectorului de a suplimenta alocarea financiara aferenta anului 2013, reprezentantii MADR au fost de acord cu identificarea unei solutii privind majorarea plafonului alocat prin HG 759/2010, pentru sprijinirea producatorilor aflati in perioada de conversie.

Totodata, in situatia in care o eventuala modificare a Regulamentului 73/2009, va permite introducerea unei perioade de tranzitie aferenta anului 2014, MADR conform propunerii Bio Romania va inainta Comisiei Europene o notificare privind plafonarea acestei forme de sprijin la ferme de maxim 20 ha.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asteapta clarificarile Comisiei Europene cu privire la Masura 214, Agricultura Ecologica, in functie de care va modifica legislatia nationala.

In cadrul acestei intalniri s-au mai discutat: ordinul cu privire la sanctiunile acordate beneficiarilor din agricultura ecologica, prelungirea termenului de inregistrare a operatorilor din agricultura ecologica, precum si nivelul platilor nationale directe complementare.

Participantii la discutii au stabilit ca o noua intalnire pe aceasta tema va avea loc in perioada 10-15 mai 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016