Norofert, o noua ferma in Teleorman
Norofert are in vedere o noua ferma in Teleorman si este pregatita sa o cumpere pentru a introduce agricultura ecologica.
"Norofert Group, principalul producator roman de inputuri organice, intentioneaza sa achizitioneze o ferma de 1.000 de hectare in localitatea Zimnicea, judetul Teleorman. Valoarea tranzactiei se ridica la 9,5 milioane de lei", a anuntat compania.
Ferma, operata de o companie locala infiintata in anul 2006, are o suprafata de 1.000 de hectare aflate in arenda. Ferma este 84% compacta, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar pretul arendei este unul atractiv. Norofert are in plan sa introduca agricultura ecologica pe toata suprafata fermei incepand cu anul 2021.
"Inca de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achizitionarea unei ferme care sa fie deja utilata si pregatita sa functioneze inca din prima zi. In ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investitii si in cele din urma am decis sa achizitionam ferma localizata in Zimnicea si care se afla intr-o stare excelenta de functionare. Judetul Teleorman este unul de traditie pentru agricultura, iar calitatea solului si faptul ca ferma este situata in apropiere de Portul Zimnicea de la Dunare sunt cateva dintre punctele forte pentru care ne-am propus sa realizam aceasta investitie. Ne dorim ca noua linie de business sa devina una strategica in dezvoltarea Norofert Group,” a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Situata la 5 km distanta de Portul Zimnicea de la Dunare, Norofert intentioneaza sa dezvolte capacitati de incarcare barje la Dunare pentru business-ul sau de trading cu cereale ecologice.
"Aceasta capacitate de incarcare reprezinta un hub logistic excelent pentru activitatea principala a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite in schimbul inputurilor ecologice, pot fi vandute la export pe Dunare. In cadrul fermei exista aproximativ 3.000 metri patrati de depozite, precum si o gama completa de echipamente agricole aflate intr-o stare excelenta. Acestea au cel mult trei ani vechime si pot opera peste 1.800 de hectare de teren", precizeaza compania.
Pe termen scurt, Norofert are in vedere realizarea unor investitii de modernizare si marire a capacitatii de stocare, extinderea terenului arabil pana la 2.000 de hectare si transformarea unei parti din ferma in instalatie de testare a produselor Norofert.
"Prin sinergiile realizate la nivel de business, Norofert se asteapta ca beneficiile financiare aduse de ferma sa fie semnificative. Din punct de vedere economic, efectele asupra activitatii vor fi vizibile incepand cu anul viitor. Conform previziunilor initiale realizate de Norofert, veniturile totale din culturile de grau si floarea-soarelui, precum si din subventii vor ajunge la 7,5 milioane de lei in 2022, iar profitul este estimat la 3,5 milioane de lei", mai arata compania.
Achizitia va fi finantata printr-o combinatie de facilitati de credit bancare si fonduri ale companiei. Tranzactia va fi pusa pe ordinea de zi la urmatoarea intrunire a Adunarii Generale a Actionarilor societatii, programata sa aiba loc in data de 20 aprilie 2021.
Norofert Group este o companie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Compania are o capitalizare de piata de 214,2 milioane de lei.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>