Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Norofert, o noua ferma in Teleorman

norofert-o-noua-ferma-in-teleorman

Norofert are in vedere o noua ferma in Teleorman si este pregatita sa o cumpere pentru a introduce agricultura ecologica.


"Norofert Group, principalul producator roman de inputuri organice, intentioneaza sa achizitioneze o ferma de 1.000 de hectare in localitatea Zimnicea, judetul Teleorman. Valoarea tranzactiei se ridica la 9,5 milioane de lei", a anuntat compania.
 
Ferma, operata de o companie locala infiintata in anul 2006, are o suprafata de 1.000 de hectare aflate in arenda. Ferma este 84% compacta, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar pretul arendei este unul atractiv. Norofert are in plan sa introduca agricultura ecologica pe toata suprafata fermei incepand cu anul 2021.
 
"Inca de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achizitionarea unei ferme care sa fie deja utilata si pregatita sa functioneze inca din prima zi. In ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investitii si in cele din urma am decis sa achizitionam ferma localizata in Zimnicea si care se afla intr-o stare excelenta de functionare. Judetul Teleorman este unul de traditie pentru agricultura, iar calitatea solului si faptul ca ferma este situata in apropiere de Portul Zimnicea de la Dunare sunt cateva dintre punctele forte pentru care ne-am propus sa realizam aceasta investitie. Ne dorim ca noua linie de business sa devina una strategica in dezvoltarea Norofert Group,” a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Situata la 5 km distanta de Portul Zimnicea de la Dunare, Norofert intentioneaza sa dezvolte capacitati de incarcare barje la Dunare pentru business-ul sau de trading cu cereale ecologice.
 
"Aceasta capacitate de incarcare reprezinta un hub logistic excelent pentru activitatea principala a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite in schimbul inputurilor ecologice, pot fi vandute la export pe Dunare. In cadrul fermei exista aproximativ 3.000 metri patrati de depozite, precum si o gama completa de echipamente agricole aflate intr-o stare excelenta. Acestea au cel mult trei ani vechime si pot opera peste 1.800 de hectare de teren", precizeaza compania.
 
Pe termen scurt, Norofert are in vedere realizarea unor investitii de modernizare si marire a capacitatii de stocare, extinderea terenului arabil pana la 2.000 de hectare si transformarea unei parti din ferma in instalatie de testare a produselor Norofert.
 
"Prin sinergiile realizate la nivel de business, Norofert se asteapta ca beneficiile financiare aduse de ferma sa fie semnificative. Din punct de vedere economic, efectele asupra activitatii vor fi vizibile incepand cu anul viitor. Conform previziunilor initiale realizate de Norofert, veniturile totale din culturile de grau si floarea-soarelui, precum si din subventii vor ajunge la 7,5 milioane de lei in 2022, iar profitul este estimat la 3,5 milioane de lei", mai arata compania.
 
Achizitia va fi finantata printr-o combinatie de facilitati de credit bancare si fonduri ale companiei. Tranzactia va fi pusa pe ordinea de zi la urmatoarea intrunire a Adunarii Generale a Actionarilor societatii, programata sa aiba loc in data de 20 aprilie 2021.
 
Norofert Group este o companie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Compania are o capitalizare de piata de 214,2 milioane de lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016