Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plantatie de migdal, convertita la standarde ecologice

plantatie-de-migdal-convertita-la-standarde-ecologice

O plantatie de migdal a fost convertita pentru a intruni standardele ecologice in vigoare si ne ofera noua sansa de a intelege avantajele investitiei intr-o astfel de afacere.


O societate din Tulcea va finaliza anul acesta procesul de conversie ecologica pentru o plantatie de migdal infiintata in 1984, la marginea orasului Isaccea, reprezentatii firmei sperand sa obtina in 2021 un pret de doua ori mai mare pentru samburii de migdale.
 
Consilierul juridic al societatii, Oana Burghelea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca, in Romania, plantatiile de migdal sunt foarte rare, iar in Dobrogea sunt favorizate de clima.
 
"Soiul de migdal este unul rusesc, iar in 1984, atunci s-a infiintata plantatia, se pare ca a prins foarte bine. Acum cinci ani insa, cand am ajuns aici, era padurea vrajitoarelor, plantatia fiind imbatranita si neingrijita. Am hotarat sa o aducem la viata, iar dupa taierile de regenerare a devenit o livada frumoasa si roditoare. Am decis sa incepem procesul de conversie ecologica, iar in aceasta perioada, nefiind ajutata cu tratamente chimice, productia este mai mica", a afirmat Burghelea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Anul viitor, la finalul procesului de trei ani de conversie ecologica, societatea va obtine si certificarea ecologica pentru produsele obtinute de pe cele 28 de hectare, asa incat pretul unui kilogram de migdale va creste de cel putin doua ori.
 
"Forta de munca este o mare problema, mai ales pe zona noastra. Am incercat sa angajam absolventi de facultate, dar au venit doar pentru CV-uri pentru cateva luni si apoi au plecat. Am adus un inginer din Republica Moldova, i-am asigurat toate conditiile, lui si familiei lui, dar au plecat dupa trei luni. Mi-au spus ca orasul este mic si nu au ce face", a mentionat Burghelea.
 
Ea a mai spus ca procesul de conversie ecologica a culturii de migdal a fost sustinut cu o subventie de 620 de euro pe hectar.
 
Potrivit Oanei Burghelea, migdalul este o specie rezistenta la seceta, iar spre deosebire de altele similare, ca de exemplu nuca, samburii de migdala au putine calorii si sunt bogati in continut nutritiv.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.06 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016