Plantatie de migdal, convertita la standarde ecologice
O plantatie de migdal a fost convertita pentru a intruni standardele ecologice in vigoare si ne ofera noua sansa de a intelege avantajele investitiei intr-o astfel de afacere.
O societate din Tulcea va finaliza anul acesta procesul de conversie ecologica pentru o plantatie de migdal infiintata in 1984, la marginea orasului Isaccea, reprezentatii firmei sperand sa obtina in 2021 un pret de doua ori mai mare pentru samburii de migdale.
Consilierul juridic al societatii, Oana Burghelea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca, in Romania, plantatiile de migdal sunt foarte rare, iar in Dobrogea sunt favorizate de clima.
"Soiul de migdal este unul rusesc, iar in 1984, atunci s-a infiintata plantatia, se pare ca a prins foarte bine. Acum cinci ani insa, cand am ajuns aici, era padurea vrajitoarelor, plantatia fiind imbatranita si neingrijita. Am hotarat sa o aducem la viata, iar dupa taierile de regenerare a devenit o livada frumoasa si roditoare. Am decis sa incepem procesul de conversie ecologica, iar in aceasta perioada, nefiind ajutata cu tratamente chimice, productia este mai mica", a afirmat Burghelea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
Anul viitor, la finalul procesului de trei ani de conversie ecologica, societatea va obtine si certificarea ecologica pentru produsele obtinute de pe cele 28 de hectare, asa incat pretul unui kilogram de migdale va creste de cel putin doua ori.
"Forta de munca este o mare problema, mai ales pe zona noastra. Am incercat sa angajam absolventi de facultate, dar au venit doar pentru CV-uri pentru cateva luni si apoi au plecat. Am adus un inginer din Republica Moldova, i-am asigurat toate conditiile, lui si familiei lui, dar au plecat dupa trei luni. Mi-au spus ca orasul este mic si nu au ce face", a mentionat Burghelea.
Ea a mai spus ca procesul de conversie ecologica a culturii de migdal a fost sustinut cu o subventie de 620 de euro pe hectar.
Potrivit Oanei Burghelea, migdalul este o specie rezistenta la seceta, iar spre deosebire de altele similare, ca de exemplu nuca, samburii de migdala au putine calorii si sunt bogati in continut nutritiv.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>