Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Suprafata cultivata ecologic in Romania este sub media europeana
Romania este mult sub media Uniunii Europene in ceea ce priveste ponderea suprafetei destinate agriculturii organice in suprafata totala, cu un procent de 1,2% fata de media UE de 4,7%, se arata in studiul "Prioritizarea politicilor Uniunii Europene prin prisma avantajelor produse de acestea pentru Romania, in perspectiva participarii la negocierile desfasurate in cadrul procesului de revizuire a bugetului comunitar", realizat de Centrul Roman de Politici Economice - CEROPE.
In Austria, ponderea suprafetelor acoperite cu culturi organice este de peste 18%, in Suedia peste 12%, iar in Estonia peste 10,5%. La polul opus se situeaza Bulgaria cu putin peste 0%, Malta cu aproape 1% si Irlanda cu aproximativ 1%.
"In Romania aproape 67% din suprafata ecologica este cultivata cu cereale, in timp ce 27% sunt culturi industriale, iar legumele au cea mai scazuta pondere, de numai 0,4%. Avand in vedere nivelul foarte redus al suprafetelor ocupate in prezent de culturile organice la nivelul UE, consideram ca este prematura orientarea agriculturii europene in directia ecologizarii in urmatorii ani, in conditiile in care probleme mult mai grave nu au fost rezolvate inca - securitatea alimentara mondiala in contextul fluctuatiei preturilor pe burse, reducerea disparitatilor intre gradul de dezvoltare economica a diferitelor regiuni rurale din UE, nevoia sprijinirii tarilor subdezvoltate din afara UE prin ajutoare alimentare", se arata in documentul consultat de Agerpres.
Potrivit acestuia, propunerea UE de ecologizare a platilor directe este fundamentata din punct de vedere principial deoarece vine in directia obiectivelor stabilite prin Strategia Europa 2020, dar din punct de vedere pragmatic ar trebui combatuta de Romania deoarece va duce, probabil, la reducerea sumelor primite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
"Trecutul arata ca Romania a avut in mod traditional experiente negative in indeplinirea unor conditionalitati. Tot din punct de vedere pragmatic, aceasta propunere va duce la cresterea birocratiei, in special in noile state membre, si la ingreunarea formalitatilor necesare absorbtiei fondurilor europene", arata studiul CEROPE.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor
- » Uniunea Europeana: Romania ocupa locul doi in topul exporturilor de cereale
- » Fonduri europene: Sprijin pentru exploatatiile pomicole
Idei de afaceri in agricultura