Targul de produse traditionale de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) se redeschide maine
Sambata, 14 ianuarie, se redeschide targul de produse traditionale din fata Academiei de Stinte Agricole si Silvice din Bucuresti. Vizitatorii sunt asteptati, sambata si duminica, la prima editie din anul 2012 a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, unde vor putea degusta bucate traditionale, gatite "ca in vremea lui Eminescu si a lui Creanga".
Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti (ASAS) – Bd. Marasti nr. 61, sector 1, Bucuresti, in perioada 14 – 15 ianuarie 2012 (sambata-duminica), intre orele 9 si 18. Intrarea este libera.

Puica umpluta, sarmale moldovesnesti, poale in brau, alvenci, prajitura" painea episcopului" si prajitura "domino" ca in vremea lui Eminescu sunt doar cateva dintre bucatele pe care organizatorii le vor oferi bucurestenilor.

"Dupa frumoasa traditie a Craciunului, va dorim ca inceputul noului An, 2012 sa va aduca sanatate si credem ca bucatele pe care le-ati oferit celor ce au trecut pragul gospodariei au amintit de cozonacii aburinzi ai bunicii, de porcul ce il cresteau in gospodarie pentru aceasta perioada a anului, punand la borcane carne in untura si scoteau un vin rece din beci cu muraturi asortate. Toate acestea si multe amintiri din ceea ce suntem prin stramosii nostri se vor deschide ca o carte in fiecare sambata si duminica in Parcul Academiei de stiinte Agricole si Silvice", spun organizatorii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Am numit aceasta editie Eminescu si bucatele vremii, un Eminescu nemuritor pe care incercam sa-l plasam in lumea mancarurilor si a gastronomiei secolului XIX. Dorim sa aducem acest proiect in atentia bucurestenilor prin intalnirea cu vechii conducatori ai tarii noastre. Pentru ca, din vremuri de demult se stie ca masa era sfanta, e vremea intalnirii cu istoria si bucatele vremii. Vom incerca sa aducem de peste 200 de ani ceva din intamplarile si scrierile vremii, pe unde Eminescu a mancat, a trait. Consider ca doar cunoscandu-ne trecutul vom putea pastra prezentul", ne-a precizat Eliza-Maria Cosma, managerul de proiect.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Apicultori din toata lumea vin la Bucuresti  pentru a marca  Ziua Mondiala a Albinei
Apicultori din toata lumea vin la Bucuresti pentru a marca Ziua Mondiala a Albinei
Sambata, 25 mai, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Asociatia...
Directorii agentiilor de plati din Uniunea Europeana se reunesc la Bucuresti
Directorii agentiilor de plati din Uniunea Europeana se reunesc la Bucuresti
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca Agentia de Plati si Interventie pentru...
Comisarul european pentru Sanatate a vorbit la Bucuresti despre utilizarea Glifosatului
Comisarul european pentru Sanatate a vorbit la Bucuresti despre utilizarea Glifosatului
„Pana acum nu am avut o majoritate calificata iar la acest moment nu suntem siguri cum...
Investitorii din Quatar, interesati sa deruleze afaceri la Bucuresti, in domeniul agroalimentar
Investitorii din Quatar, interesati sa deruleze afaceri la Bucuresti, in domeniul agroalimentar
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, s-a intalnit cu Ambasadorul Statului...

Ultima ora

Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton