Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Agricultura ecologica

Sambata, 14 ianuarie, se redeschide targul de produse traditionale din fata Academiei de Stinte Agricole si Silvice din Bucuresti. Vizitatorii sunt asteptati, sambata si duminica, la prima editie din anul 2012 a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, unde vor putea degusta bucate traditionale, gatite "ca in vremea lui Eminescu si a lui Creanga".
Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti (ASAS) – Bd. Marasti nr. 61, sector 1, Bucuresti, in perioada 14 – 15 ianuarie 2012 (sambata-duminica), intre orele 9 si 18. Intrarea este libera.
Puica umpluta, sarmale moldovesnesti, poale in brau, alvenci, prajitura" painea episcopului" si prajitura "domino" ca in vremea lui Eminescu sunt doar cateva dintre bucatele pe care organizatorii le vor oferi bucurestenilor.
"Dupa frumoasa traditie a Craciunului, va dorim ca inceputul noului An, 2012 sa va aduca sanatate si credem ca bucatele pe care le-ati oferit celor ce au trecut pragul gospodariei au amintit de cozonacii aburinzi ai bunicii, de porcul ce il cresteau in gospodarie pentru aceasta perioada a anului, punand la borcane carne in untura si scoteau un vin rece din beci cu muraturi asortate. Toate acestea si multe amintiri din ceea ce suntem prin stramosii nostri se vor deschide ca o carte in fiecare sambata si duminica in Parcul Academiei de stiinte Agricole si Silvice", spun organizatorii.
"Am numit aceasta editie Eminescu si bucatele vremii, un Eminescu nemuritor pe care incercam sa-l plasam in lumea mancarurilor si a gastronomiei secolului XIX. Dorim sa aducem acest proiect in atentia bucurestenilor prin intalnirea cu vechii conducatori ai tarii noastre. Pentru ca, din vremuri de demult se stie ca masa era sfanta, e vremea intalnirii cu istoria si bucatele vremii. Vom incerca sa aducem de peste 200 de ani ceva din intamplarile si scrierile vremii, pe unde Eminescu a mancat, a trait. Consider ca doar cunoscandu-ne trecutul vom putea pastra prezentul", ne-a precizat Eliza-Maria Cosma, managerul de proiect.
Puica umpluta, sarmale moldovesnesti, poale in brau, alvenci, prajitura" painea episcopului" si prajitura "domino" ca in vremea lui Eminescu sunt doar cateva dintre bucatele pe care organizatorii le vor oferi bucurestenilor.
"Dupa frumoasa traditie a Craciunului, va dorim ca inceputul noului An, 2012 sa va aduca sanatate si credem ca bucatele pe care le-ati oferit celor ce au trecut pragul gospodariei au amintit de cozonacii aburinzi ai bunicii, de porcul ce il cresteau in gospodarie pentru aceasta perioada a anului, punand la borcane carne in untura si scoteau un vin rece din beci cu muraturi asortate. Toate acestea si multe amintiri din ceea ce suntem prin stramosii nostri se vor deschide ca o carte in fiecare sambata si duminica in Parcul Academiei de stiinte Agricole si Silvice", spun organizatorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Am numit aceasta editie Eminescu si bucatele vremii, un Eminescu nemuritor pe care incercam sa-l plasam in lumea mancarurilor si a gastronomiei secolului XIX. Dorim sa aducem acest proiect in atentia bucurestenilor prin intalnirea cu vechii conducatori ai tarii noastre. Pentru ca, din vremuri de demult se stie ca masa era sfanta, e vremea intalnirii cu istoria si bucatele vremii. Vom incerca sa aducem de peste 200 de ani ceva din intamplarile si scrierile vremii, pe unde Eminescu a mancat, a trait. Consider ca doar cunoscandu-ne trecutul vom putea pastra prezentul", ne-a precizat Eliza-Maria Cosma, managerul de proiect.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News