Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisarul european pentru Sanatate a vorbit la Bucuresti despre utilizarea Glifosatului

comisarul-european-pentru-sanatate-a-vorbit-la-bucuresti-despre-utilizarea-glifosatului

Comisarul european pentru Sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, aflat in vizita la Bucuresti, a facut referire la reinnoirea licentei in UE pentru glifosat, subliniind ca sistemul de siguranta alimentara trebuie sa se bazeze pe stiinta si a afirmat ca nu vor fi acordate autorizari fara sprijinul unei majoritati calificate a guvernelor alese democratic.


„Pana acum nu am avut o majoritate calificata iar la acest moment nu suntem siguri cum vor evolua lucrurile. In cadrul urmatoarei intalniri, de saptamana viitoare, a Comisiei, vom organiza si vom vedea care sunt actiunile. Pana pe 15 decembrie mai avem timp, insa, asa cum spuneam, semnalul meu este foarte puternic. Comisia nu acorda autorizari fara sprijinul unei majoritati calificate a guvernelor alese democratic. Iar mesajul meu principal este catre toti fermierii, catre toate institutiile, catre toate organismele din societate sa continue discutiile cu guvernele nationale si parlamentele nationale, iar aceste discutii nu trebuie sa se bazate pe sentimente, ci pe stiinta. Comisia isi indeplineste obligatiile, sustinem stiinta si sistemul de siguranta alimentara trebuie bazat doar de stiinta, nu pe opinia publica. Daca ne uitam la opiniile publice diferite si depindem de acestea, vom distruge sistemul de siguranta alimentara in UE. E foarte clar acest lucru”, a precizat Vytenis Andriukaitis, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Reprezentanta Comisiei Europene.

 
El a mentionat ca este medic si ca il preocupa in primul rand sanatatea umana. Vytenis Andriukaitis a subliniat, de asemenea, ca va continua dialogul cu guvernele, deoarece Comisia nu este pregatita sa actioneze singura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Comisia a alocat mult timp, in primul rand evaluarii concluziilor finale privind aspectele de siguranta legate de glifosat. Desigur, am putut discuta cu toti oamenii de stiinta si am vorbit si cu Autoritatea europeana pentru siguranta alimentara si cu Agentia Europeana pentru substante chimice si, desigur, am rugat toate organismele de verificare din statele membre sa transmita opiniile cu privire la glifosat. Asa cum stiti, este putin probabil sa fie cancerigen, teratogen si nu creeaza probleme pentru sanatatea reproductiva. Sistemul nostru alimentar, in UE, se bazeaza pe stiinta. Desigur, avem ocazia sa ne uitam peste tot in lume si organismele de evaluare din Australia, din Noua Zeelanda si din Japonia, de asemenea au concluzionat ca glifosatul, cel mai probabil, nu este cancerigen”, a precizat el.


 Comisarul european a mai atras atentia asupra faptului ca Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia pentru Alimente si Agricultura au concluzionat ca glifosatul este putin probabil cancerigen. Pe de alta parte, a remarcat ca in UE exista o opozitie majora din partea unor ONG-uri, din partea mass media si din partea unor partide politice, care au inceput sa puna presiune asupra guvernelor, pe aceasta tema.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016