Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Agricultura ecologica

Fermierii care vor sa acceseze fondurile generoase disponibile pentru agricultura ecologica trebuie sa cunoasca tintele UE in acest sens.
Pactul Ecologic European (New Green Deal) are drept scop transformarea Uniunii Europene intr-o societate echitabila si prospera, cu o economie moderna, competitiva si eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor, in care sa nu existe emisii nete de gaze cu efect de sera in 2050 si in care cresterea economica sa fie decuplata de utilizarea resurselor.
Pactul urmareste sa protejeze, sa conserve si sa consolideze capitalul natural al UE, precum si sa protejeze sanatatea si bunastarea cetatenilor impotriva riscurilor legate de mediu si a impacturilor aferente. In acelasi timp, tranzitia trebuie sa fie echitabila si favorabila incluziunii, trebuie sa puna oamenii pe primul plan si sa acorde atentie regiunilor, industriilor si lucratorilor care se vor confrunta cu cele mai mari dificultati in perioada urmatoare. Uniunea Europeana are capacitatea colectiva de a-si transforma economia si societatea pentru a le plasa pe o traiectorie mai durabila.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Produsele alimentare europene au reputatia de a fi sigure, hranitoare si de inalta calitate. In prezent, acestea ar trebui sa devina si referinta mondiala in materie de durabilitate.
Desi tranzitia catre sisteme mai durabile a inceput deja, satisfacerea nevoilor alimentare ale unei populatii mondiale aflate in crestere rapida continua sa reprezinte o provocare pentru modelele actuale de productie.
Desi tranzitia catre sisteme mai durabile a inceput deja, satisfacerea nevoilor alimentare ale unei populatii mondiale aflate in crestere rapida continua sa reprezinte o provocare pentru modelele actuale de productie.
Productia de alimente duce in continuare la poluarea aerului, a apei si a solului, contribuie la declinul biodiversitatii si la schimbarile climatice si consuma cantitati excesive de resurse naturale. Fermierii europeni au un rol esential in gestionarea tranzitiei. Strategia „De la ferma la consumator” (From Farm to Fork) va consolida eforturile depuse de acestia.
Stabilind securitatea si siguranta alimentara drept prioritati, strategia are urmatoarele obiective principale:
- asigurarea unei oferte de produse alimentare suficiente, accesibile ca pret si nutritive in limitele planetare;
- injumatatirea utilizarii pesticidelor, a ingrasamintelor si a vanzarii de antimicrobiene;
- cresterea suprafetelor de teren destinate agriculturii ecologice;
- promovarea unui consum alimentar si a unor diete sanatoase mai durabile;
- reducerea pierderilor si a risipei de alimente;
- combaterea fraudei alimentare de-a lungul lantului de aprovizionare cu alimente;
- imbunatatirea bunastarii animalelor.
Tranzitia catre un sistem alimentar mai ecologic va genera noi oportunitati de afaceri care au un impact pozitiv asupra veniturilor operatorilor din sectorul agroalimentar.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News