Tintele UE pentru agricultura ecologica
Fermierii care vor sa acceseze fondurile generoase disponibile pentru agricultura ecologica trebuie sa cunoasca tintele UE in acest sens.
Pactul Ecologic European (New Green Deal) are drept scop transformarea Uniunii Europene intr-o societate echitabila si prospera, cu o economie moderna, competitiva si eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor, in care sa nu existe emisii nete de gaze cu efect de sera in 2050 si in care cresterea economica sa fie decuplata de utilizarea resurselor.
Pactul urmareste sa protejeze, sa conserve si sa consolideze capitalul natural al UE, precum si sa protejeze sanatatea si bunastarea cetatenilor impotriva riscurilor legate de mediu si a impacturilor aferente. In acelasi timp, tranzitia trebuie sa fie echitabila si favorabila incluziunii, trebuie sa puna oamenii pe primul plan si sa acorde atentie regiunilor, industriilor si lucratorilor care se vor confrunta cu cele mai mari dificultati in perioada urmatoare. Uniunea Europeana are capacitatea colectiva de a-si transforma economia si societatea pentru a le plasa pe o traiectorie mai durabila.
Produsele alimentare europene au reputatia de a fi sigure, hranitoare si de inalta calitate. In prezent, acestea ar trebui sa devina si referinta mondiala in materie de durabilitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Desi tranzitia catre sisteme mai durabile a inceput deja, satisfacerea nevoilor alimentare ale unei populatii mondiale aflate in crestere rapida continua sa reprezinte o provocare pentru modelele actuale de productie.
Productia de alimente duce in continuare la poluarea aerului, a apei si a solului, contribuie la declinul biodiversitatii si la schimbarile climatice si consuma cantitati excesive de resurse naturale. Fermierii europeni au un rol esential in gestionarea tranzitiei. Strategia „De la ferma la consumator” (From Farm to Fork) va consolida eforturile depuse de acestia.
Stabilind securitatea si siguranta alimentara drept prioritati, strategia are urmatoarele obiective principale:
-
asigurarea unei oferte de produse alimentare suficiente, accesibile ca pret si nutritive in limitele planetare;
-
injumatatirea utilizarii pesticidelor, a ingrasamintelor si a vanzarii de antimicrobiene;
-
cresterea suprafetelor de teren destinate agriculturii ecologice;
-
promovarea unui consum alimentar si a unor diete sanatoase mai durabile;
-
reducerea pierderilor si a risipei de alimente;
-
combaterea fraudei alimentare de-a lungul lantului de aprovizionare cu alimente;
-
imbunatatirea bunastarii animalelor.
Tranzitia catre un sistem alimentar mai ecologic va genera noi oportunitati de afaceri care au un impact pozitiv asupra veniturilor operatorilor din sectorul agroalimentar.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>
Tot ce trebuie sa stii despre un buldoexcavator
Atunci cand o echipa de constructori trebuie sa execute lucrari terasiere complexe - sapaturi, incarcare cu pamant, mutare de materiale - folosesc un buldoexcavator sau, de ce nu, o flota intreaga de buldoexcavatoare. Aceste utilaje versatile reprezinta un adevarat avantaj pe orice santier.... citeste mai mult>>