Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tintele UE pentru agricultura ecologica

tintele-ue-pentru-agricultura-ecologica

Fermierii care vor sa acceseze fondurile generoase disponibile pentru agricultura ecologica trebuie sa cunoasca tintele UE in acest sens.


Pactul Ecologic European (New Green Deal) are drept scop transformarea Uniunii Europene intr-o societate echitabila si prospera, cu o economie moderna, competitiva si eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor, in care sa nu existe emisii nete de gaze cu efect de sera in 2050 si in care cresterea economica sa fie decuplata de utilizarea resurselor. 
 
Pactul urmareste sa protejeze, sa conserve si sa consolideze capitalul natural al UE, precum si sa protejeze sanatatea si bunastarea cetatenilor impotriva riscurilor legate de mediu si a impacturilor aferente. In acelasi timp, tranzitia trebuie sa fie echitabila si favorabila incluziunii, trebuie sa puna oamenii pe primul plan si sa acorde atentie regiunilor, industriilor si lucratorilor care se vor confrunta cu cele mai mari dificultati in perioada urmatoare. Uniunea Europeana are capacitatea colectiva de a-si transforma economia si societatea pentru a le plasa pe o traiectorie mai durabila. 
 
Produsele alimentare europene au reputatia de a fi sigure, hranitoare si de inalta calitate. In prezent, acestea ar trebui sa devina si referinta mondiala in materie de durabilitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Desi tranzitia catre sisteme mai durabile a inceput deja, satisfacerea nevoilor alimentare ale unei populatii mondiale aflate in crestere rapida continua sa reprezinte o provocare pentru modelele actuale de productie. 
 
Productia de alimente duce in continuare la poluarea aerului, a apei si a solului, contribuie la declinul biodiversitatii si la schimbarile climatice si consuma cantitati excesive de resurse naturale. Fermierii europeni au un rol esential in gestionarea tranzitiei. Strategia „De la ferma la consumator” (From Farm to Fork) va consolida eforturile depuse de acestia.
 
Stabilind securitatea si siguranta alimentara drept prioritati, strategia are urmatoarele obiective principale:
  • asigurarea unei oferte de produse alimentare suficiente, accesibile ca pret si nutritive in limitele planetare;
  • injumatatirea utilizarii pesticidelor, a ingrasamintelor si a vanzarii de antimicrobiene;
  • cresterea suprafetelor de teren destinate agriculturii ecologice;
  • promovarea unui consum alimentar si a unor diete sanatoase mai durabile;
  • reducerea pierderilor si a risipei de alimente;
  • combaterea fraudei alimentare de-a lungul lantului de aprovizionare cu alimente;
  • imbunatatirea bunastarii animalelor.
 
Tranzitia catre un sistem alimentar mai ecologic va genera noi oportunitati de afaceri care au un impact pozitiv asupra veniturilor operatorilor din sectorul agroalimentar.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016