Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru intervalul 04-10 decembrie 2012
In prima parte a intervalului 04 - 10 decembrie 2012 va predomina o vreme normala, dupa care, spre sfarsitul perioadei se va produce o racire in evolutia regimului termic, in aproape toata tara, informeaza buletinul Administratiei Nationale de Meteorologie.
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -5...8 grade Celsius, in prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile multianuale si -7...3 grade Celsius, spre sfarsitul intervalului, abaterile termice negative fiind de 1...4 grade Celsius.
Temperatura maxima a aerului se va situa intre -4...10 grade Celsius, la scara intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -10...5 grade Celsius, pe aproape intreg teritoriul, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni, unde se va produce bruma si inghet superficial la sol.
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in majoritatea regiunilor agricole, acestea fiind insotite de intensificari temporale ale vantului.
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, in Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, Crisanei, Banatului, nordul si izolat in sudul Olteniei, nord-vestul si sud-estul Munteniei, nord-vestul Moldovei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si izolat puternica) se vor inregistra in Dobrogea, pe arii extinse din Moldova, Muntenia, sudul Olteniei, precum si local in sud-vestul si sud-estul Transilvaniei, vestul Crisanei si centrul Banatului.
In conditiile agrometeorologice mentionate, ritmurile vegetative ale speciilor de toamna se vor desfasura in general normal, exceptand centrul si nordul teritoriului, unde procesele fiziologice ale plantelor vor fi incetinite, mergand pana la stagnarea temporara a acestora.
Functie de data semanatului si conditiile pedo-climatice, orzul si graul de toamna se vor afla la rasarire (10-100%), formarea frunzei a treia (50-100%) si infratire (20-100%). Starea de vegetatie va fi buna si medie in culturile infiintate in epoca optima, respectiv medie si slaba la cele tardive.
Sub aspect fenologic, la rapita se va continua dezvoltarea aparatului foliar (7-14 frunze), cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor in general buna si medie.
Pomii fructiferi si vita de vie vor intra treptat in starea de repaus vegetativ, continuandu-se totodata ingalbenirea si caderea masiva a frunzelor, in toate plantatiile.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 28 ianuarie - 3 februarie 2024. Lucrarile agricole in camp se vor putea efectua in bune conditii
- » Prognoza agrometeorologica 21 - 27 ianuarie 2024. Se recomanda efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole
- » Prognoza agrometeorologica 14 - 20 ianuarie 2024. Se vor mentine conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura
- » Prognoza agrometeorologica 24 - 30 decembrie 2024. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine
- » Prognoza agrometeorologica 17 - 23 decembrie 2024. La speciile pomi-viticole se va mentine stadiul de repaus vegetativ