Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru perioada 1-7 februarie
Pe ansamblu, in intervalul 1-7 februarie 2019 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, chiar deosebit de ridicat, in cea mai mare parte a tarii.
Temperatura minima a aerului se va situa intre -5...8°C la nivelul intregii tari, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare, unde vor fi conditii de producere a inghetului superficial la sol.
Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ploi locale in majoritatea regiunilor, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) indeosebi la inceputul perioadei in Maramures si nordul Transilvaniei, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. Local, vor fi conditii de producere a cetii asociata cu burnita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa a solului pe profilul 0-100 cm, in cultura graului de toamna se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura.
Local, in sud-estul, estul, centrul si vestul tarii, continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata si puternica.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In majoritatea regiunilor agricole, la culturile de camp si speciile pomi-viticole se va continua stadiul de repaus biologic. Pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer si sol, la cerealierele de toamna semanate in epoca optima din zonele de campie vor fi posibile reluari lente si temporare ale proceselor vegetative.
Culturile de orz si grau de toamna vor inregistra fazele de formare a frunzei a treia si infratire (30-100%), iar la cele infiintate dupa data de 20 octombrie 2018, rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%).
In sudul, sud-estul, estul, centrul si vestul tarii, rapita infiintata in perioada optima isi va continua dezvoltarea aparatului foliar (6-9 frunze), uniformitatea si vigurozitatea culturilor fiind pe ansamblu medie si slaba.
In toate plantatiile pomicole si viticole se va mentine stadiul de repaus biologic, speciile fiind bine adaptate la conditiile de iernare. In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole specifice acestei perioade (araturi, fertilizari, taieri in vii si livezi, etc.) se vor putea desfasura pe ansamblu normal.
Recomandari de specialitate
-Controlul biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
-Administrarea ingrasamintelor pe baza de azot la culturile de toamna, precum si a celor organice in vii si livezi;
-Efectuarea araturilor adanci pe suprafetele agricole fara strat de zapada si cu inghet superficial la sol.
Sursa: INMH
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 5 - 11 noiembrie 2024. Continutul de apa din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute
- » Prognoza agrometeorologica 29 octombrie - 4 noiembrie 2024. Precipitatiile prognozate vor fi reduse cantitativ
- » Prognoza agrometeorologica 22 - 28 octombrie 2024. Se recomanda urgentarea insamantarilor la orzul si graul de toamna
- » Prognoza agrometeorologica 15 - 21 octombrie 2024. Din punct de vedere pluviometric, sunt prognozate ploi locale
- » Prognoza agrometeorologica 8 - 14 octombrie 2024. Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa
Idei de afaceri in agricultura