Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 15-21 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-15-21-februarie

In intervalul 15-21 februarie 2019 va predomina un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod normal, in cea mai mare parte a regiunilor.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -4...10°C, mai ridicata cu 1...8°C comparativ cu mediile climatologice, pe intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 0...15°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va situa intre -8...5°C in majoritatea zonelor de cultura, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare.
 
Sunt posibile precipitatii predominant sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), indeosebi in sudul si estul tarii, reduse cantitativ, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii.
 
In nordul si local centrul Dobrogei, nordul si estul Munteniei, sudul, estul, izolat in centrul, nordul si nord-estul Moldovei, sud-estul si centrul Transilvaniei, precum si in nord-vestul Banatului se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica).
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Conditiile agrometeorologice prognozate vor determina reluari lente de vegetatie, indeosebi la culturile de toamna din zonele de campie, iar in restul tarii se va inregistra in continuare starea de repaus vegetativ.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla in fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (20-100%). Uniformitatea si vigurozitatea plantelor infiintate in perioada optima va fi buna si medie, iar in semanaturile tardive, starea de vegetatie se va prezenta medie si slaba.
 
In functie de data infiintarii culturilor, la rapita se va inregistra infrunzirea (6-9 frunze), la scara intregii tari. La speciile pomi-viticole se va semnala in continuare starea de repaus biologic. Lucrarile agricole specifice acestei perioade (araturi, fertilizari, taieri in vii si livezi, etc.) se vor putea desfasura pe ansamblu normal.
 
Recomandari de specialitate
-Controlul biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a evolutiei mugurilor de rod in plantatiile pomi-viticole;
-Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
-Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire) la pomii fructiferi si vita de vie;
-Efectuarea araturilor adanci pe suprafetele agricole fara strat de zapada si cu inghet superficial la sol.

Sursa: INMH
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016