Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 2-8 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-2-8-noiembrie

In acest interval va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, la nivelul intregii tari.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 8...21°C pe intreg teritoriul agricol, abaterile termice pozitive fiind de 1...11°C. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 13...26°C, in toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 2...16°C, in cea mai mare parte a tarii, valori mai scazute fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va fi cuprinsa intre 9...18°C, favorabila parcurgerii ritmurilor de crestere si dezvoltare ale culturilor de toamna semanate pana la aceasta data.
 
Se prognozeaza ploi locale, reduse cantitativ, insotite de intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm, continutul de umiditate in cultura graului de toamna, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Local in centrul si sud-vestul tarii, aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Mentinerea deficitelor ridicate de umiditate in sol va determina efectuarea cu dificultate a lucrǎrilor agrotehnice in camp, precum si incetinirea proceselor de vegetatie (germinare, rasarire, dezvoltarea primelor perechi de frunze) la culturile de toamna.
 
De asemenea, starea de vegetatie a plantelor se va mentine bunǎ si medie in semǎnǎturile efectuate in epoca optimǎ si pe terenurile cu o aprovizionare satisfǎcǎtoare cu apǎ a solului, respectiv medie si slabǎ in culturile infiintate tardiv si pe arealele agricole unde se vor semnala in continuare deficite de apǎ in sol.
 
Sub aspect fenologic, speciile de orz si grau de toamnǎ se vor afla in diferite faze de vegetatie, respectiv germinare (70-100%), rǎsǎrire (50-100%) si aparitia frunzei a treia (10-70%).
 
Cultura de rapita isi va continua rǎsǎrirea (30-100%) si cresterea primelor frunze (4-7 frunze), la nivelul intregului teritoriu agricol. In toate plantatiile pomicole si viticole se vor inregistra fazele de maturare a lemnului/coardelor, ingalbenirea si cǎderea masivǎ a frunzelor, precum si adaptarea la conditiile de iernare.
 
In general, lucrǎrile agricole specifice (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arǎturi, fertilizǎri, recoltare de pe ultimele suprafete) se vor efectua in conditii relativ bune.
 
Recomandari de specialitate
-Finalizarea lucrǎrilor de eliberare a suprafetelor de resturile vegetale si efectuarea arǎturilor adanci de toamnǎ;
-Continuarea aplicǎrii ingrasǎmintelor pe bazǎ de azot si fosfor la culturile de toamnǎ;
-Efectuarea lucrǎrilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: INMH

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buletin agrometeorologic pentru perioada 2-8 noiembrie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...

Este parte de tesut vasculirizat cu membrane ingrosate si lignificate care are rolul de a conduce in ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016