Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic valabil pentru perioada 12-18 aprilie 2012

buletin-agrometeorologic-valabil-pentru-perioada-12-18-aprilie-2012

In prima parte a intervalului 12 - 18 aprilie 2012 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, dupa care vremea va intra treptat intr-un proces de racire, devenind normala, in majoritatea regiunilor agricole, informeaza buletinul Administratiei Nationale de Meteorologie.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 6 si 18 grade Celsius in primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1 pana la 6 grade Celsius si de 5 pana la 13 grade Celsius spre sfarsitul intervalului, valori apropiate de mediile multianuale.

Temperatura maxima a aerului se va situa intre 10 si 23 grade Celsius la scara intregii tari. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 1 pana la 12 grade Celsius, in cea mai mare parte a teritoriului. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori de 7 pana la 19 grade Celsius, favorabile atat continuarii insamantarilor de primavara, cat si parcurgerii primelor faze de vegetatie (germinare-rasarire) la culturile semanate pana in prezent.

Sub aspect pluviometric, sunt posibile ploi locale, sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, la nivelul intregii tari.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Deficite moderate de umiditate in sol se vor mentine in sud-estul si local in sudul, estul si vestul tarii. in stratul de sol 0-20 cm/ogor, continutul de apa va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim, in majoritatea regiunilor. in sud-estul, sudul, local in estul si vestul tarii, se va semnala fenomenul de seceta pedologica moderata si puternica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ca urmare, procesele de crestere si dezvoltare ale speciilor de camp si pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu normal pe aproape intreg teritoriul agricol, ritmurile de vegetatie fiind usor intensificate in zonele de campie. Starea de vegetatie a culturilor semanate in perioada optima se va prezenta buna si medie, iar la cele intarziate fenologic, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.

Orzul si graul de toamna, insamantate in epoca optima vor inregistra infrunzirea (80-100%), infratirea (30-100%) si alungirea paiului (10-100%). Culturile infiintate dupa 20 octombrie vor parcurge predominant formarea frunzei a treia (90-100%) si infratirea (10-50%). Cultura de rapita se va afla in fazele de dezvoltare a aparatului foliar (5-10 frunze) si alungirea tulpinii (10-30%).

In cea mai mare parte a plantatiilor, samburoasele (cais, piersic, cires, corcodus) vor parcurge fazele de inflorire si crestere a frunzelor/lastarilor, iar semintoasele (mar, par, gutui), inmugurirea si dezmugurirea.

La vita de vie se vor inregistra fazele de „plans” si inmugurire, in majoritatea podgoriilor. La sfecla de zahar din Transilvania se vor semnala fazele incipiente de vegetatie (germinare-rasarire), iar la cartof se va continua plantatul.

Culturile prasitoare (floarea-soarelui si porumb) infiintate pana in prezent vor parcurge primele faze de vegetatie (germinare-rasarire), continuandu-se totodata lucrarile de semanat. in zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon se vor efectua in general in conditii bune.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016