Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bultin agrometeorologic pentru perioada 18-21 august

bultin-agrometeorologic-pentru-perioada-18-21-august

Regimul termic al aerului va intra intr-un proces de racire, la nivelul intregului teritoriu agricol.


Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi cu caracter de aversa, dar si torential in majoritatea regiunilor. Precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, local cu aspect de vijelie. De asemenea, cantitatile de apa pot depasi 25 l/mp şi izolat vor fi conditii de producere a grindinei.

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb, se va situa in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in majoritatea zonelor de cultura. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), se vor inregistra in Dobrogea, sudul si estul Munteniei, sudul, estul si local in nordul Moldovei, sud-estul Olteniei, nordul si estul Crisanei, nord-vestul, sud-vestul si centrul Transilvaniei si local in sudul Maramuresului.

Starea de vegetatie a culturilor agricole
Sub aspect fenologic, floarea-soarelui va parcurge fazele de maturitate in ceara (60-100%) si  deplina (30-100%), in majoritatea zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Functie de data semanatului, porumbul isi va definitiva inflorirea (100%), continuandu-se totodata matasirea (10-100%), precum  si maturitatea in lapte si ceara (40-100%).

In principalele bazine specializate, la sfecla de zahar se vor continua alungirea/ingrosarea axei  hipocotile, precum si acumularea zaharului in radacina, iar cartoful va inregistra dezvoltarea tuberculilor, vestejirea/uscarea vrejilor, maturitatea tehnologica, izolat fiind posibila declansarea recoltarii.
In toate plantatiile, semintoasele vor parcurge cresterea rodului si acumularea zaharurilor in fructe, iar la samburoase se va continua recoltarea.

La vita de vie se vor semnala cresterea si acumularea zaharurilor in cea mai mare parte a regiunilor viticole, iar la soiurile de masa, maturarea boabelor.
Condiţiile agrometeorologice vor fi in general favorabile desfasurarii lucrarilor agricole de sezon (recoltarea fructelor, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, combaterea bolilor si daunatorilor), exceptand zilele cu precipitatii.

Recomandari de specialitate:
  • Lucrari de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor de resturile vegetale si efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de toamna pe arealele cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
  • Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole cu deficite de apa in sol;
  • Lucrari de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita de vie (combaterea bolilor si daunatorilor, erbicidari, fertilizari etc).
Sursa: ANM
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016