Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Centrul European Regional de Agrometeorologie, gazduit de Romania

centrul-european-regional-de-agrometeorologie-gazduit-de-romania

Conform unui anunt facut de Elena Mateescu, directorul general al ANM, Centrul European Regional de Agrometeorologie va fi gazduit de Romania. Inaugurarea acestuia va fi o premiera.


"In intervalul 2-14 iunie, Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM) a gazduit Congresul Mondial de Meteorologie, iar in data de 8 iunie, la Geneva, a fost prezentata initiativa Romaniei de a gazdui Centrul European de Agrometeorologie pentru regiunea 6 a Europei. (...) Este un proiect de tara al Romaniei, iar ANM, prin specialistii pe care ii are, a muncit mult pana cand a vazut acest proiect realizabil, iar acest lucru demonstreaza ca ne-am facut lectiile si inseamna ca Romania are credibilitate. Trebuie sa evidentiem si sprijinul Guvernului Romaniei, pentru ca fara sprijin nu am fi putut sa facem dovada sustinerii financiare, chiar daca ideile sunt frumoase, ele trebuie si implementate si trebuie sa avem resursa financiara. Ministerul Mediului ne-a oferit sprijinul, in toti pasii diplomatici pe care i-am facut, ca sa aratam in cadrul prezentarii initiativei din 8 iunie ca suntem eligibili pentru a putea asigura finantarea acestui proiect la nivel mondial", a spus directorul general al ANM.
 
Potrivit sursei citate, Centrul European Regional de Agrometeorologie va deveni operational in anul 2023.
 
In ceea ce priveste resursele financiare, Mateescu a precizat ca intreaga finantare pentru implementarea proiectului Infra Meteo, cu toate cele sapte obiective, inclusiv crearea Centrului, se ridica la 50 de milioane de euro, 85% provenind din fonduri europene si 15% de la Guvernul Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"La ora actuala avem aprobat proiectul de asistenta tehnica prin Programul Operational Structura Mare finantat prin Ministerul Fondurilor Europene, si acum suntem in faza de elaborare a studiului de fezabilitate, cu sapte obiective, printre care si finantarea infiintarii Centrului de Agrometerologie, gazduit de ANM. Ce este important? Faptul ca este un pionierat la nivel mondial, pentru ca este primul centru de acest fel din lume. Astfel, vom crea pasii, ca si celelalte cinci regiuni asociative ale Organizatiei Mondiale de Meteorologie, pentru a putea realiza acest Centru, astfel incat interconectarea intre serviciile meteorologice nationale, membre ale OMM, care desfasoara program specializat de agrometeorologie si aduce pentru agricultura, produse utile pentru fermieri", a adaugat sefa ANM.
 
Aceasta a mentionat ca la momentul actual exista o proiectie 3D a cladirii care va gazdui Centrul European de Agrometeorologie, cladirea urmand sa fie eficienta din punct de vedere energetic.
 
"Am avut o prima etapa finantata de Programul Operational Sectorial de Mediu pe perioada 2017-2013 si am continuat cu a doua etapa prin Programul Operational Infrastructura Mare 2007 - 2014. Vom continua acum cu proiectul Infra Meteo, in care, pe langa o alta mare investitie, achizitionarea a sapte radare noi de tip Dopller in banda S - primul obiectiv - al saptelea vizeaza finantarea infiintarii Centrului de Agrometeorologie. Avem deja o proiectie in 3D a cladirii, va fi o cladire verde, pentru ca luam in considerare cresterea eficientei energetice bazata pe regenerabile. Va fi in continuarea cladirii din fata ANM, va fi una smart si va putea fi o referinta pentru alte viitoare proiecte", a mentionat Elena Mateescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016