Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in luna martie, din punct de vedere agrometeorologic

cum-va-fi-vremea-in-luna-martie-din-punct-de-vedere-agrometeorologic

Pe parcursul lunii martie 2017 va predomina un regim termic al aerului in general normal in majoritatea regiunilor agricole, iar local in zonele nordice, centrale si vestice, vremea va fi usor mai rece in raport cu mediile climatologice.


Din punct de vedere pluviometric, precipitatile prognozate vor fi excedentare in centrul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni, acestea vor fi apropiate de normalul perioadei. 
 
Rezerva de umiditate accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm la data de 31 martie 2017 se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, in majoritatea regiunilor agricole. Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra in continuare local in centrul si sudul Dobrogei.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele fiziologice ale culturilor de camp si speciilor pomi-viticole se vor desfasura in general normal in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, pe fondul regimului termic mai scazut din aer si sol din nordul si centrul tarii, ritmurile vegetative ale plantelor vor evolua usor mai lent.
 
Calendarul lucrarilor agricole:
- Pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor de primavara din prima urgenta (orzoaica, mazare, borceag, lucerna);
- Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale (azotat de amoniu, complexe – NPK);
- Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire si tratamente fito-sanitare) in plantatiile pomi-viticole;
- Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton