Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 08-14 decembrie

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-08-14-decembrie

Sub aspect termic, vremea normala de la inceputul intervalului 08 - 14 decembrie 2011 va intra intr-un proces de incalzire, in majoritatea regiunilor agricole.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -4 pana la 7 grade Celsius la inceputul intervalului, limite apropiate de normele climatologice si -1 pana la 10 grade Celsius in ultimele zile, mai ridicate cu 1 pana la 5 grade Celsius in raport cu mediile multianuale; Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 0 pana la 14 grade Celsius, la scara intregii tari.

Temperatura minima a aerului se va incadra intre -7 pana la 6 grade Celsius, local fiind conditii de producere a brumei si inghetului la suprafata solului. Din punct de vedere pluviometric se intrevad precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari ale vantului, la nivelul intregii tari.

La data de 09 Decembrie 2011, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-50 cm, prezinta valori satisfacatoare (AS), in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata-SM, puternica-SP si izolat extrema-SE) se inregistreaza pe suprafeţe extinse din Dobrogea, Muntenia, estul si sudul Moldovei, vestul Banatului si al Transilvaniei, local in nord-vestul Crisanei.

In aceste conditii, procesele vegetative ale culturilor de toamna vor evolua pe ansamblu normal in cea mai mare parte a regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, in vestul, centrul si nordul tarii, ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor se vor desfasura mai lent, semnalandu-se chiar stagnarea temporara a acestora. Functie de data semanatului, cerealierele de toamna (orz si grau) isi vor definitiva germinarea (100%), continuandu-se totodata rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%), precum si infratirea (10-30%).

La cultura de rapita se va semnala rasarirea (85-100%) si dezvoltarea aparatului foliar (4-8 frunze). Pomii fructiferi si vita de vie se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, in majoritatea plantatiilor, speciile fiind bine adaptate la conditiile de iernare.

In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole in camp vor fi intrerupte temporar.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton