Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 17-23 iulie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-17-23-iulie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 17-23 iulie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Perioada se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal la nivelul intregii tari, chiar caniculara in zonele de campie.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 19...31°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, in majoritatea regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 26...37°C, pe aproape intreg teritoriul.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 12...25°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Din punct de vedere pluviometric, se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Totodata, cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar izolat, vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
Gradul de aprovizionare cu apa in cultura de porumb neirigat, pe adancimea de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, pe majoritatea suprafetelor agricole. 
 
In Banat, local vestul si sud-estul Crisanei, izolat sudul Olteniei si nord-estul Moldovei se vor inregistra deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata).
 
Ca urmare a temperaturilor maxime ridicate din aer situate peste limitele biologice critice de rezistentǎ a plantelor (30...32°C), asociate cu deficitele de apa in sol din sudul-vestul si vestul tǎrii, se va produce fenomenul de ofilire temporara si rasucire a aparatului foliar in orele de amiaza, ingalbenirea si/sau uscarea prematura a frunzelor bazale, precum si fortari stadiale. De asemenea, pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa in sol, procesele de crestere si dezvoltare la toate speciile se vor desfasura pe ansamblu normal, acestea fiind chiar intensificate.
 
La graul de toamna infiintat in perioada optima va fi posibila finalizarea lucrarilor de recoltare si in regiunile agricole din jumatatea de nord a tarii. De asemenea, in culturile intarziate fenologic se va putea definitiva maturitatea ceara (100%), plantele aflandu-se predominant la maturitatea deplina (10-100%) si recoltare.
 
Rapita se va recolta pe ultimele suprafete, la nivelul intregii tari. 
 
In functie de data semanatului, floarea-soarelui isi va finaliza formarea capitulului (90-100%), continuandu-se totodata inflorirea si maturitatea in ceara (10-100%), pe aproape intreg teritoriul.
 
La cultura de porumb se vor inregistra formarea paniculului (40-100%), inflorirea si matasirea (20-100%), precum si local, inceputul maturitatii in lapte (10-30%), indeosebi la hibrizii extratimpurii si timpurii. 
 
Sfecla de zahar se va afla predominant la dezvoltarea aparatului foliar, alungirea/ingrosarea axei hipocotile (30-100%), iar cartoful pentru consum, la cresterea lastarilor laterali, formarea si dezvoltarea tuberculilor (40-100%). 
 
Pomii fructiferi isi vor continua infrunzirea, cresterea/coacerea rodului, dezvoltarea mugurelui terminal, acumularea zaharurilor in fructe la soiurile de consum si recoltarea la cais, piersic, prun, mar, par.
 
In cea mai mare parte a podgoriilor, la vita-de-vie se vor semnala cresterea frunzelor/lastarilor, iar la speciile extratimpurii si timpurii de masa, cresterea boabelor. 
 
Pe ansamblu, lucrǎrile agricole de sezon (fertilizǎri, erbicidari, prasile manuale/mecanice, tratamente fitosanitare, recoltare, etc.) se vor desfasura normal.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea tratamentelor fitosanitare la speciile de camp si pomi-viticole;
  • Combatarea buruienilor prin erbicidari, prasile mecanice/manuale la prasitoare;
  • Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la culturile de toamna si pomii fructiferi;
  • Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016