Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prognoza agrometeorologica pentru perioada 19-25 martie 2021
ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 19-25 martie 2021. Consult-o acum mai jos!
Iata cum va fi vremea!
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, in aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod normal, in majoritatea regiunilor.
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -4...7°C, abaterile termice negative fiind de 1...3°C, la scara intregii tari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 0...11°C, in cea mai mare parte a teritoriului.
Temperatura minima a aerului va oscila intre -8...4°C in aproape toate zonele de cultura, valorile cele mai scazute fiind posibile in nordul si centrul tarii, determinand producerea inghetului la sol.
Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari temporare ale vantului, pe intreg teritoriul agricol al tarii.
De asemenea, local se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate.
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, la nivelul intregii tari.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, procesele vegetative ale speciilor de camp (orz, grau de toamna, rapita) se vor desfasura usor mai lent in majoritatea regiunilor, iar in nordul si centrul tarii se va continua stadiul de repaus biologic.
Sub aspect fenologic, cerealierele de toamna (orz si grau) vor parcurge rasarirea, formarea frunzei a treia si infratirea (10-100%), precum si izolat inceputul alungirii tulpinii (10-20%), indeosebi in sudul tarii. In general, starea de vegetatie a plantelor se va prezenta buna si medie, respectiv medie si slaba in culturile tardive.
Functie de data semanatului, rapita se va afla la infrunzire (7-12 frunze) la nivelul intregului teritoriu, plantele prezentand o uniformitate si vigurozitate medie si slaba.
Speciile pomicole isi vor mentine repausul vegetativ in aproape toate plantatiile, iar injumatatea de sud a tarii, la soiurile timpurii de samburoase se va inregistra faza de umflare a mugurilor de rod si inceputul inmuguririi.
In cea mai mare parte a podgoriilor, la vita-de-vie se va semnala starea de repaus biologic.
Pe ansamblu, lucrarile agricole in camp (fertilizari, pregatirea patului germinativ, efectuarea insamantarilor la culturile de primavara, lucrari de intretinere la pomii fructiferi si vita-de-vie) se vor efectua in conditii bune, exceptand zilele cu precipitatii.
Sfaturi de specialitate ANM:
- Pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor din prima urgenta (orzoaica, mazare, borceag, lucerna), indeosebi pe arealele agricole unde umiditatea solului permite realizarea unor lucrari de calitate;
- Efectuarea araturilor si pregatirea terenurilor in vederea insamantarii culturilor de primavara (sfecla de zahar, floarea-soarelui, porumb, cartof, etc.);
- Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale (azotat de amoniu, complexe-NPK);
- Continuarea lucrarilor de intretinere (combaterea buruienilor si tratamente fito-sanitare) la speciile de camp si in plantatiile pomi-viticole.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » Prognoza agrometeorologica 15 - 21 octombrie 2024. Din punct de vedere pluviometric, sunt prognozate ploi locale
- » Prognoza agrometeorologica 8 - 14 octombrie 2024. Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa
- » Prognoza agrometeorologica 1 - 7 octombrie 2024. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 11 - 30°C
- » Prognoza agrometeorologica 24 - 30 septembrie 2024. Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda sub aspect termic
- » Prognoza agrometeorologica 3 - 9 septembrie 2024. Lucrarile agricole specifice campaniei de toamna se vor efectua pe ansamblu in conditii bune
Idei de afaceri in agricultura