Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 2-8 iulie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-2-8-iulie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 2-8 iulie 2021. Consult-o acum mai jos!


Caracteristici meteorologice
Vremea normala sub aspect termic de la inceputul intevalului va intra treptat intr-un proces de incalzire, in toate regiunile.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 16...26°C in primele zile, valori apropiate de normele climatologice si 18...28°C spre sfarsitul perioadei, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 21...34°C, pe intreg teritoriul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 10...21°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Sub aspect pluviometric, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata si se va manifesta prin ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. De asemenea, cantitatile de apa vor fi mai insemnate din punct de vedere agricol, iar izolat vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura de porumb, rezerva de apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in aproape toata tara. 
 
Continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute, seceta pedologica fiind moderata, pe suprafete extinse din Banat, izolat in sudul Olteniei.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor de camp si pomi-viticole vor fi accelerate in majoritatea regiunilor agricole. In zonele unde temperatura maxima a aerului se va situa peste pragul biologic critic de rezistenta a plantelor (30...32°C) se va semnala rasucirea si ofilirea temporara a frunzelor in orele de amiaza la prasitoare. In semanaturile efectuate in epoca optima, starea de vegetatie se va mentine buna si medie, respectiv medie si slaba in cele intarziate fenologic, precum si pe terenurile cu deficite de apa in sol.
 
La orzul de toamna se vor declansa lucrarile de recoltare, in aproape toate zonele de cultura.
 
Graul de toamna se va afla la maturitatea ceara si deplina (50-100%) pe intreg teritoriul agricol, cu exceptia unor suprafete din jumatatea de nord a tarii, unde se va semnala maturitatea in lapte (70-100%) si ceara (10-60%). Totodata va fi posibila recoltarea, in special in sudul, vestul si sud-estul tarii.
 
Cultura de rapita ajunsa la maturitatea deplina (10-100%) se va recolta in majoritatea regiunilor.
 
Sub aspect fenologic, la floarea-soarelui se vor extinde fazele de formare a capitulului (10-100%), precum si inceputul infloririi (10-30%), indeosebi in jumatatea de sud a tarii.
 
Porumbul va parcurge dezvoltarea aparatului foliar si local aparitia paniculului (10-100%).
 
La sfecla de zahar se vor continua infrunzirea, alungirea si ingrosarea axei hipocotile, iar la cartof, inflorirea si tuberizarea.
 
In plantatiile pomicole vor predomina cresterea frunzelor si rodului, iar la soiurile de cires, visin si cais aflate la maturitatea de consum, recoltarea fructelor.
 
Vita-de-vie va inregistra formarea si cresterea boabelor in aproape toate podgoriile, totodata continuandu-se cresterea lastarilor si a frunzelor. 
 
Lucrarile agricole specifice (prasile mecanice, manuale, erbicidari, tratamente fitosanitare recoltare, transport si depozitare la culturile de toamna si fructele de sezon) se vor putea efectua in general normal, acestea fiind intrerupte temporar doar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate ANM:
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere la prasitoare (prasile mecanice si manuale, erbicidari, fertilizari), indeosebi pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului;
  • Combaterea bolilor si daunatorilor la culturile de camp si speciile pomi-viticole, in vederea limitarii efectelor negative ale bolilor si daunatorilor;
  • Recoltarea, transportul si depozitarea fructelor si cerealierelor de toamna;
  • Pregatirea utilajelor agricole in vederea recoltarii la graul de toamna, orz si rapita.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016