Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 august 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-4-10-august-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 august 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, in aceasta perioada vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la nivelul intregii tari, chiar caniculara in zonele de campie. 
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 17...31°C, valori mai ridicate cu 1...6°C in raport cu mediile multianuale, in toate regiunile agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 23...37°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 10...24°C, in cea mai mare parte a tarii.
 
Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele estice si sud-estice si se va manifesta prin ploi locale cu caracter de aversa, dar si torential, acestea fiind insotite de descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului, local cu aspect de vijelie. De asemenea, cantitatile de apa prognozate pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol. 
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura de porumb neirigat, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim, pe majoritatea suprafetelor agricole. 
 
Continutul de apa din sol se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata si puternica, in Banat si Maramures, cea mai mare parte a Crisanei, Olteniei si a Dobrogei, local sudul, sud-vestul, centrul, estul si sud-estul Munteniei, sudul, sud-vestul, estul si izolat nord-estul Moldovei, centrul, estul si sudul Transilvaniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, pe terenurile unde se vor mentine deficite de umiditate in sol, la culturile de camp si speciile pomi-viticole procesele vegetative vor fi stanjenite, starea de vegetatie a plantelor fiind pe ansamblu medie si slaba. De asemenea, pe fondul mentinerii temperaturilor maxime din aer si de la suprafata solului deosebit de ridicate, se va inregistra in continuare ofilirea si rasucirea aparatului foliar in orele de amiaza la prasitoare, uscarea frunzelor bazale, precum si fortarea proceselor fiziologice, ca urmare a cresterii consumului prin evapotranspiratie al plantelor, izolat fiind posibila deprecierea starii de vegetatie a culturilor.
 
In nordul si centrul tarii, la graul de toamna semanat tardiv se vor finaliza lucrarile de recoltare.
 
La cultura de floarea-soarelui vor predomina fazele de inflorire (70-100%) si maturitate ceara (30-100%) in majoritatea zonelor agricole, precum si maturitatea deplina (10-40%) in jumatatea de sud a tarii.
 
Sub aspect fenologic, porumbul isi va continua fazele de inflorire a paniculului si matasire (20-100%), iar la hibrizii extratimpurii si timpurii vor predomina maturitatea in lapte (10-100%) si maturitatea ceara (10-50%). 
 
Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta pe ansamblu medie si slaba, indeosebi pe terenurile afectate de fenomenul de seceta pedologica prelungita.
 
In cea mai mare parte a bazinelor specializate, sfecla de zahar va inregistra alungirea si ingrosarea axei hipocotile (50-100%), concomitent cu inceputul acumularii zaharului in radacina, iar cartoful, cresterea tuberculilor si uscarea prematura a vrejilor, precum si declansarea maturitatii tehnologice la soiurile de vara.
 
La semintoase (mar, par, gutui) se vor semnala cresterea rodului si acumularea zaharului in fructe, iar la samburoasele aflate la maturitatea de consum, (piersic, prun) se vor extinde lucrarile de recoltare.
 
Vita-de-vie se va afla la cresterea boabelor, a frunzelor si lastarilor in majoritatea podgoriilor, iar la soiurile timpurii de masa din sudul tarii se va putea semnala acumularea zaharului si inceputul coacerii in „parga”.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole specifice campaniei de vara se vor putea efectua in conditii relativ bune.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole unde se mentin deficite de apa in sol;
  • Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la produsele agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor in vederea insamantarii culturilor de toamna pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului in stratul arabil;
  • Lucrari de intretinere la speciile de camp, pomi fructiferi si vita-de-vie (erbicidari, tratamente fitosanitare).
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016