Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 5 - 11 aprilie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-5-11-aprilie-2012

Cum va fi vremea in a doua saptamana a lunii aprilie? Vremea calda din primele zile ale intervalului 05 - 11 aprilie 2012 va intra intr-un proces de racire spre sfarsitul perioadei, in cea mai mare parte a teritoriului agricol, potrivit buletinului agrometeorologic emis de Administratia Nationala de Agrometeorologie (ANM).


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 9 si 20 grade Celsius la inceputul perioadei, valori mai ridicate cu 1 pana la 8 grade Celsius comparativ cu mediile climatologice si 2 pana la 11 grade Celsius, in ultimele zile, limite apropiate de normalul perioadei. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 6 si 27 grade Celsius, la nivelul intregii tari.

Temperatura minima a aerului se va situa intre -3 si 13 grade Celsius in aproape toate zonele de cultura. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va oscila intre 6 si 18 grade Celsius, pe intreg teritoriul agricol al tarii, optima efectuarii semanaturilor de primavara, precum si parcurgerii fazelor incipiente de vegetatie (germinare-rasarire) la speciile infiintate pana la aceasta data. Pe ansamblu se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii.

De asemenea, izolat cantitatile de apa vor putea depasi 15 l/mp, local fiind posibile si caderi de grindina.

In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm, se va mentine in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Pe unele suprafete agricole din sud-estul, vestul, sudul si estul tarii, se va semnala seceta pedologica moderata. in ogor (0-20 cm), rezerva de umiditate va prezenta valori satisfacatoare, pe majoritatea regiunilor agricole. Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra in sud-estul, sudul, vestul si estul teritoriului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


In conditiile agrometeorologice prognozate, ritmurile vegetative ale culturilor de camp vor evolua in general normal in cea mai mare parte a tarii si posibil mai intens in primele zile ale intervalului, indeosebi in zonele de campie. In general, uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine buna si medie in culturile infiintate in perioada optima, respectiv medie si slaba la cele tardive.

Culturile de orz si grau de toamna se vor afla in diferite faze de vegetatie, respectiv: infrunzire (60-100%), infratire (10-100%) si alungirea tulpinii (10-50%), iar la cele infiintate in afara epocii optime, formarea frunzei a treia (70-100%) si infratirea (10-30%).

Sub aspect fenologic, rapita isi va continua faza de infrunzire (4-10 frunze), local fiind posibila declansarea alungirii tulpinii (10-20%).

La pomii fructiferi se vor inregistra inmugurirea si dezmugurirea, iar speciile timpurii de samburoase vor parcurge faza de inflorire si cresterea frunzelor. in toate podgoriile, la vita de vie se va continua faza de „plans”, local fiind posibila declansarea inmuguririi.

In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole de sezon vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.

Specialistii ANM recomanda:

- Continuarea insamantarilor din prima urgenta (orzoaica, ovaz, borceag, lucerna, sfecla de zahar);
- Pregatirea patului germinativ in vederea semanatului culturilor de primavara (floarea-soarelui, porumb, cartof):
- Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale si foliare;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere (combaterea buruienilor, tratamente fito-sanitare, taieri de rodire in vii si livezi) la speciile de camp si pomi-viticole.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016