Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 aprilie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-9-15-aprilie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 aprilie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Sub aspect termic, la inceputul intervalului va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod obisnuit, dupa care, se va produce o incalzire treptata in evolutia vremii, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2...12°C in primele zile, abaterile termice negative fiind de 1...8°C si 4...17°C in restul perioadei, mai ridicate cu 1...5°C comparativ cu normele climatologice, in toata zona de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 6...22°C, la scara intregii tari.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -10...11°C pe aproape intreg teritoriul agricol, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare, fiind conditii de producere a brumei si inghetului la sol.
 
Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm va fi cuprins intre 6...12°C, limite in general favorabile pregatirii patului germinativ in vederea insamantarii culturilor din prima urgenta (lucerna, mazare, borceag, etc.), precum si a speciilor de primavara (porumb si floarea-soarelui), indeosebi in zonele de campie.
 
Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale, reduse cantitativ, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea regiunilor.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. 
 
Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata) se vor semnala local in centrul Dobrogei si al Transilvaniei, vestul, centrul, nordul, izolat estul Moldovei, nord-estul Munteniei, nord-vestul Banatului.
 
Gradul de aprovizionare cu apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. 
 
Continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute, seceta pedologica fiind moderata, pe suprafete agricole extinse din Crisana si izolat in nord-vestul Banatului.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Conditiile agrometeorologice prognozate vor determina ritmuri in general normale de crestere si dezvoltare la speciile de camp pe majoritatea suprafetelor, iar in depresiuni procesele vegetative vor evolua usor mai lent. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate in afara epocii optime.
 
Sub aspect fenologic, la orzul si graul de toamna se vor inregistra aparitia frunzei a treia si infratirea (30-100%) in cea mai mare parte a tarii, iar la culturile infiintate in perioada optima se va semnala faza de alungire a paiului (10-40%).
 
Rapita va parcurge dezvoltarea aparatului foliar (8-14 frunze) si alungirea tulpinii (10-25%), la nivelul intregului teritoriu agricol.
 
La pomii fructiferi vor predomina fazele de inmugurire, dezmugurire si inflorire, in majoritatea plantatiilor.
 
In aproape toate podgoriile, vita-de-vie se va afla in faza de "plans", indeosebi pe terenurile cu expozitie sudica. De asemenea, in centrul tarii se va mentine repausul biologic.
 
La culturile de primavara (borceag, mazare, ovaz, orzoaica, lucerna) insamantate pana in prezent, izolat se vor putea inregistra fazele incipiente de vegetatie (germinare-rasarire). 
 
Totodata, la floarea-soarelui si porumb se vor efectua pe suprafete agricole restranse, atat pregatirea patului germinativ, cat si lucrarile de semanat.
 
Pe ansamblu, lucrarile specifice campaniei de primavara se vor desfasura normal, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea insamantarii culturilor din prima urgenta (orzoaica, mazare, borceag, lucerna);
  • Pregatirea patului germinativ si efectuarea lucrarilor de semanat/plantat la culturile de primavara (floarea-soarelui, porumb, cartof);
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere (combaterea buruienilor, tratamente fito-sanitare, taieri de rodire in vii si livezi), la speciile de camp si pomi-viticole;
  • Fertilizarea faziala a cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale complexe. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016