Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA: Boala limbii albastre s-a intins in 22 de judete si a omorat 132 de animale
In total, de la declansarea epidemiei, au fost afectate 757 de de animale din 130 de comune.
Cel mai recent bilant al Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, referitoar la Boala limbii albastre, indica faptul ca maladia s-a extins in 22 de judete, afectand 757 de animale din 130 de comune. totodata, 132 de animale contaminate au murit.
In cele 22 de judete exista un efectiv animale receptive de 5.937.668, iar procentul animalelor afectate de boala, din totalul animalelor receptive existente în aceste judete, este de 0,01 la suta.
In data de data de 22 august 2014, a fost diagnosticat primul caz de Boala limbii albastre din Romania, in judetul Buzau. Aceasta boala este produsa de un virus, afecteaza rumegatoarele si se transmite doar prin intepatura unor insecte hematofage si nu prin contact direct intre animale. Nu exista tratament specific, animalele pot trece prin boala si se vindeca in 7-10 zile. Boala nu se transmite la om, prin contactul direct cu animalul bolnav. Laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sanatatea omului.
ANSVSA precizeaza ca prevenirea bolii se face prin dezinsectii periodice, pentru a distruge insectele hematofage care transmit boala. Proprietarii de animale au obligatia sa anunte imediat medicul veterinar de aparitia unor semne de boala la animale, a cazurilor de moarte suspecta sau despre taierile de necesitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
DSVSA judetene au organizat intalniri de informare si instruire cu medicii veterinari oficiali, cu reprezentantii asociatiilor profesionale ale crescatorilor de bovine si ovine, cu reprezentanti ai firmelor de transport animale, cu privire la profilaxia generala care trebuie respectata pentru prevenirea introducerii virusului Bluetongue in zonele actualmente libere de boala si a masurilor de restrictie a circulatiei animalelor, pentru judetele unde evolueaza boala.
„Avand in vedere evolutia Bolii Limbii Albastre pe teritoriul Romaniei si restrictiile asupra miscarii impuse animalelor din speciile receptive, ANSVSA a dispus, in cadrul planului de masuri pentru bluetongue, inchiderea tuturor targurilor de animale de pe teritoriul tarii, pana in data de 5 octombrie 2014. Echipe mixte formate din inspectori ANSVSA si reprezentanti ai Ministerul Afacerilor Interne vor face controale la nivel national pentru a se asigura respectarea acestor masuri”. se precizeaza intr-un comunicat al ANSVSA.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora