ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
Publicat la data de 31 Oct. 2024 in:
Diverse Redeschiderea targurilor comunale de animale era aproape sa se intample, sustin reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor rumegatoare. Aceasta a dat peste cap toate planurile.
Conform vicepresedintelui ANSVSA, Danut Pale, planurile erau pentru deschiderea targurilor pentru toate speciile de animale, mai putin porcine, unde pesta porcina africana reprezinta in continuare, un pericol.
Tinand cont si de contextul legat de pesta micilor rumegatoare, nu mai exista un termen de timp in privinta redeschiderii acestor targuri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Vicepresedintele ANSVSA a declarat recent ca deschiderea targurilor de animale a fost amanata din cauza noilor focare de pesta porcina africana si a aparitiei pestei micilor rumegatoare.
"Trebuie sa recunoastem ca luasem in discutie deschiderea targurilor pentru celelalte specii, mai putin porcul. Numai ca a venit pesta micilor rumegatoare, iar acest lucru ne-a facut sa luam decizia de a suspenda deschiderea targurilor", a explicat Pale.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>