Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Parada carnatilor si festivalul verzei se inscriu intr-un sir de evenimente gastronomice organizate in judetul Covasna in scopul promovarii zonei si dezvoltarii turismului local.
Autoritatile covasnene au luat decizia de a amana cu aproape o luna festival gastronomic „Parada carnatilor”, din cauza pestei porcine.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Gruman Robert, a declarat ca festivalul ar fi trebuit sa aiba loc, conform traditiei, in prima parte a lunii octombrie, dar, avand in vedere problemele create de pesta porcina in mai multe judete din tara, va fi reprogramat pentru a se putea lua toate masurile in vederea organizarii acestuia in conditii de maxima siguranta.
„Data fiind aceasta problema cu pesta porcina a trebuit sa vorbim cu Directia Sanitar-Veterinara sa vedem in ce mod am putea sa organizam festivalul ca sa fie totul corect si sa nu fie probleme. O sa organizam Parada carnatilor pe data de 10 noiembrie, insa nu in spatiu liber, ci in Sala Sporturilor din Sfantu Gheorghe. Va fi un festival de o zi si speram sa fie, la fel ca in ceilalti ani, o suta de echipe inscrise la concurs”, a declarat Gruman Robert.
Potrivit acestuia, inscrierile la festival vor fi deschise la inceputul lunii viitoare.
Conform regulamentului, echipele participante vor primi, in schimbul unei taxe, cate zece kilograme de carne pentru carnati si vor avea libertatea de a-si alege retetele, iar juriul va premia gustul, aspectul bucatelor, retetele, originalitatea, decorarea meselor, costumatia echipelor, servirea si buna dispozitie.
Directorul executiv al Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna, Vajda Lajos, unul dintre organizatori, a declarat ca, in paralel cu Parada carnatilor, va fi organizat si Festivalul verzei.
„Marea provocare a Paradei carnatilor este de a gasi o reteta atat de buna incat carnatii preparati in judetul Covasna sa devina la fel de celebri precum cei de Plescoi sau cei din localitatea Bekescsaba din Ungaria. Desi am organizat 15 editii pana acum, nu am ajuns inca sa gasim reteta cea mai buna. Am avut castigatori in fiecare an, dar inca nu am gasit acel carnat secuiesc adevarat, deci continuam sa cautam reteta ideala”, a mai spus acesta.
Parada carnatilor si festivalul verzei se inscriu intr-un sir de evenimente gastronomice organizate in judetul Covasna in scopul promovarii zonei si dezvoltarii turismului local, alaturi de festivalul florilor comestibile, cel al preparatelor la ceaun, festivalul cartofului, al kurtoskolacs-ului si deliciilor dulci, festivalul barbeque si festivalul apelor minerale, unde are loc si un concurs de preparat clatite.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Gruman Robert, a declarat ca festivalul ar fi trebuit sa aiba loc, conform traditiei, in prima parte a lunii octombrie, dar, avand in vedere problemele create de pesta porcina in mai multe judete din tara, va fi reprogramat pentru a se putea lua toate masurile in vederea organizarii acestuia in conditii de maxima siguranta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Data fiind aceasta problema cu pesta porcina a trebuit sa vorbim cu Directia Sanitar-Veterinara sa vedem in ce mod am putea sa organizam festivalul ca sa fie totul corect si sa nu fie probleme. O sa organizam Parada carnatilor pe data de 10 noiembrie, insa nu in spatiu liber, ci in Sala Sporturilor din Sfantu Gheorghe. Va fi un festival de o zi si speram sa fie, la fel ca in ceilalti ani, o suta de echipe inscrise la concurs”, a declarat Gruman Robert.
Potrivit acestuia, inscrierile la festival vor fi deschise la inceputul lunii viitoare.
Conform regulamentului, echipele participante vor primi, in schimbul unei taxe, cate zece kilograme de carne pentru carnati si vor avea libertatea de a-si alege retetele, iar juriul va premia gustul, aspectul bucatelor, retetele, originalitatea, decorarea meselor, costumatia echipelor, servirea si buna dispozitie.
Directorul executiv al Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna, Vajda Lajos, unul dintre organizatori, a declarat ca, in paralel cu Parada carnatilor, va fi organizat si Festivalul verzei.
„Marea provocare a Paradei carnatilor este de a gasi o reteta atat de buna incat carnatii preparati in judetul Covasna sa devina la fel de celebri precum cei de Plescoi sau cei din localitatea Bekescsaba din Ungaria. Desi am organizat 15 editii pana acum, nu am ajuns inca sa gasim reteta cea mai buna. Am avut castigatori in fiecare an, dar inca nu am gasit acel carnat secuiesc adevarat, deci continuam sa cautam reteta ideala”, a mai spus acesta.
Parada carnatilor si festivalul verzei se inscriu intr-un sir de evenimente gastronomice organizate in judetul Covasna in scopul promovarii zonei si dezvoltarii turismului local, alaturi de festivalul florilor comestibile, cel al preparatelor la ceaun, festivalul cartofului, al kurtoskolacs-ului si deliciilor dulci, festivalul barbeque si festivalul apelor minerale, unde are loc si un concurs de preparat clatite.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News