Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pesta porcina africana amana Parada Carnatilor de la Sfantu Gheorghe

pesta-porcina-africana-amana-parada-carnatilor-de-la-sfantu-gheorghe

Parada carnatilor si festivalul verzei se inscriu intr-un sir de evenimente gastronomice organizate in judetul Covasna in scopul promovarii zonei si dezvoltarii turismului local.


Autoritatile covasnene au luat decizia de a amana cu aproape o luna festival gastronomic „Parada carnatilor”, din cauza pestei porcine.
 
Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Gruman Robert, a declarat ca festivalul ar fi trebuit sa aiba loc, conform traditiei, in prima parte a lunii octombrie, dar, avand in vedere problemele create de pesta porcina in mai multe judete din tara, va fi reprogramat pentru a se putea lua toate masurile in vederea organizarii acestuia in conditii de maxima siguranta.
 
„Data fiind aceasta problema cu pesta porcina a trebuit sa vorbim cu Directia Sanitar-Veterinara sa vedem in ce mod am putea sa organizam festivalul ca sa fie totul corect si sa nu fie probleme. O sa organizam Parada carnatilor pe data de 10 noiembrie, insa nu in spatiu liber, ci in Sala Sporturilor din Sfantu Gheorghe. Va fi un festival de o zi si speram sa fie, la fel ca in ceilalti ani, o suta de echipe inscrise la concurs”, a declarat Gruman Robert.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, inscrierile la festival vor fi deschise la inceputul lunii viitoare.
 
Conform regulamentului, echipele participante vor primi, in schimbul unei taxe, cate zece kilograme de carne pentru carnati si vor avea libertatea de a-si alege retetele, iar juriul va premia gustul, aspectul bucatelor, retetele, originalitatea, decorarea meselor, costumatia echipelor, servirea si buna dispozitie.
 
Directorul executiv al Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna, Vajda Lajos, unul dintre organizatori, a declarat ca, in paralel cu Parada carnatilor, va fi organizat si Festivalul verzei.
 
„Marea provocare a Paradei carnatilor este de a gasi o reteta atat de buna incat carnatii preparati in judetul Covasna sa devina la fel de celebri precum cei de Plescoi sau cei din localitatea Bekescsaba din Ungaria. Desi am organizat 15 editii pana acum, nu am ajuns inca sa gasim reteta cea mai buna. Am avut castigatori in fiecare an, dar inca nu am gasit acel carnat secuiesc adevarat, deci continuam sa cautam reteta ideala”, a mai spus acesta.
 
Parada carnatilor si festivalul verzei se inscriu intr-un sir de evenimente gastronomice organizate in judetul Covasna in scopul promovarii zonei si dezvoltarii turismului local, alaturi de festivalul florilor comestibile, cel al preparatelor la ceaun, festivalul cartofului, al kurtoskolacs-ului si deliciilor dulci, festivalul barbeque si festivalul apelor minerale, unde are loc si un concurs de preparat clatite.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016