Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor recomanda ca produsele din carne sa fie achizitionate numai din locuri autorizate.
In cazul in care locurile nu sunt autorizate, comerciantul nu are posibilitatea de a asigura conditii optime de trasport, de depozitare si comercializare.
Comerciantul nu poate elibera bon de casa, cu care sa poata fi justificata tranzactia, atunci cand cumparatorul reclama calitatea produsului respectiv.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Consumatorii trebuie sa acorde o atentie sporita atunci cand achizitioneaza produse din carne, atat pentru a se asigura de calitatea acestora, cat si pentru a preveni eventuale riscuri pentru sanatate. Este esential sa verificati cu atentie eticheta, sa observati aspectul si mirosul produselor si sa refuzati orice preparat care ridica suspiciuni privind prospetimea sau conformitatea.
De asemenea, va incurajam sa cumparati exclusiv din locatii autorizate si sa solicitati bonul fiscal, un document esential in cazul in care doriti sa reclamati un produs neconform. Siguranta alimentara este o responsabilitate comuna, iar informarea corecta este primul pas in protejarea sanatatii dumneavoastra", a afirmat Sebastian Hotca, presedintele interimar al ANPC.
De asemenea, reprezentantii ANPC fac o serie de recomandari, utile in luna decembrie, fiind momentul de varf comercial la achizitia carnii si a produselor din carne.
"Acordati o atentie deosebita caracteristicilor organoleptice ale produselor si solicitati vanzatorului, cand cumparati carne si preparate din carne, sa va arate produsele, pentru aprecierea, de la distanta, a aspectului si mirosului acestora.
Solicitati vanzatorului, in cazul in care magazinul nu are asigurat sistemul de autoservire, sa va arate eticheta preparatului din carne, pentru a analiza compozitia si, mai ales, incadrarea acestuia in data durabilitatii minimale", sunt o parte dintre recomandarile autoritatii.
In plus, ANPC recomanda consumatorilor sa refuze produsele care prezinta culoare si miros modificate, suprafete oxidate si, implicit aspect vechi.
"Refuzati preparatele din carne care prezinta aspect de "produs congelat supus decongelarii", produs ale carui proprietati, prezinta cu certitudine, modificari fata de cele ale unuia pentru care s-au respectat conditiile de depozitare impuse de producatori.
Refuzati produsele pentru care aveti indoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare. Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale modificata sau depasita", noteaza autoritatea.
La cumpararea produselor alimentare si, implicit, a produselor din carne, consumatorii trebuie sa solicite si sa pastreze bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doresc sa reclame calitatea/siguranta unui produs.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News