Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA si ANPC incep controalele comune

ansvsa-si-anpc-incep-controalele-comune

Ambele institutii, ANSVSA si ANPC, vor derula controale comune la mai multi comercianti inainte de cumparaturile dinaintea perioadei Pascale.


Potrivit ANSVSA, controalele urmaresc verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate pietele agroalimentare, abatoarele si centrele de sacrificare cu activitate temporara, unitatile de transare a carnii, unitati de procesare si depozitare a alimentelor de origine animal si nonanimala, precum si in unitatile de vanzare cu amanuntul (carmangerii, macelarii, unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc).
 
"Fiecare DSVSA judeteana/Municipiul Bucuresti a stabilit un program de lucru pentru perioada 22 martie - 1 mai 2021 (premergatoare Sarbatorilor Pascale Catolice si Sarbatorilor Pascale Ortodoxe), in baza caruia medicii veterinari/ inspectorii de specialitate vor efectua controale si verificari asupra modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor. Astfel, in perioada 22.03.2020 - 01.05.2020 este asigurata permanenta activitatii prin programul prelungit la nivelul DSVSA si CSVSAO teritoriale (circumscriptii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale) inclusiv in zilele de sambata si duminica. La sediul acestora vor fi afisate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor. Aceste informatii vor fi postate si pe site-ul fiecarei DSVSA judetene", se precizeaza in comunicatul Autoritatii Sanitare Veterinare.
 
In zonele de restrictie, consecutive confirmarii unui focar de pesta porcina africana (PPA) la porcii domestici, miscarea mieilor destinati sacrificarii se va face cu respectarea prevederilor europene, care precizeaza ca in zona de protectie: "nici o alta specie de animal domestic nu poate patrunde in exploatatie, nici nu poate iesi din aceasta si ca in zona de supraveghere: "nici o alta specie de animal domestic nu poate patrunde sau iesi din exploatatie fara autorizarea autoritatii competente in urmatoarele sapte zile de la stabilirea zonei".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe de alta parte, ca urmare a confirmarii scrapiei in anumite judete se monitorizeaza circulatia ovinelor si caprinelor destinate sacrificarii, respectiv intregul traseu de la ferme sau exploatatii de origine catre abatoare autorizate sanitar veterinar sau centre de sacrificare autorizate temporar.
 
In toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar si programul prelungit de activitate, inclusiv in zilele de sambata si duminica.
 
"Pentru eficientizarea acestor actiuni, medicii veterinari vor solicita in baza tematicilor de control commune si ori de cate ori considera necesar, sprijinul altor autoritati competente judetene sau locale (Primarii, Consilii Judetene, Institutii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc), in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati", se mai arata in comunicat.
 
Autoritatile de profil vor verifica daca fermele/exploatatiile de unde vor fi livrate animalele pentru taiere, precum si operatorii din domeniul alimentar care desfasoara activitati de taiere, procesare, depozitare, transport/distributie si comercializare a carnii de miel si a produselor derivate din aceasta detin autorizare/inregistrare sanitara veterinara eliberata in conformitate cu prevederile legislatiei sanitare veterinare in vigoare.
 
Vor fi admise pentru sacrificare in vederea consumului public numai animalele cu o stare corespunzatoare de sanatate certificate de sanatate (documente privind informatiile de lant alimentar) si care sunt identificate si inregistrate in Baza Nationala de Date conform legislatiei in vigoare, insotite de documente sanitare veterinare de miscare, crescute in ferme, localitati si zone indemne de boli transmisibile.
 
De asemenea, va fi controlata si respectarea regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului, abatorizarii sau taierii, conform prevederilor legale in vigoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016