Avertisment ANPC: Atentie la ce cumparati!
Publicat la data de 06 Dec. 2021 in:
Diverse Directorul ANPC lanseaza un avertisment pentru parinti si alti clienti care cumpara in aceasta perioada tot felul de produse.
"Dulciurile si jucariile sunt cele mai dorite daruri de Mos Nicolae si Mos Craciun...dar atentie ce produse achizitionati! Daca doriti sa daruiti o jucarie care sa nu reprezinte un pericol pentru copiii dumneavoastra, ci sa fie un cadou practic, atractiv care sa aduca zambete pe chipurile lor, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi: sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care veti avea nevoie pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs si sa alegeti intotdeauna jucarii potrivite pentru varsta copilului, capacitatile si aptitudinile sale. Jucariile trebuie sa fie insotite de avertismente generale privind grupa de varsta recomandata care ajuta la alegerea jucariei. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca jucariile care nu sunt destinate unui grupe de varsta specifice pot sa ii raneasca", a spus directorul.
Acesta recomanda parintilor sa verifice daca jucariile au marcate pe corpul lor, "intr-un mod vizibil, lizibil si durabil", coordonatele producatorului si/sau importatorului (numele, denumirea comerciala inregistrata sau marca inregistrata a producatorului si/sau a importatorului si adresa la care pot fi contactati); numarul unic de identificare a jucariei (tipul, lotul sau numarul de serie ori al modelului sau alt element de identificare); marcajul de conformitate CE care conduce la supozitia ca jucaria este sigura.
Daca jucariile sunt de dimensiuni mici, elementele de mai sus trebuie indicate pe ambalaj sau intr-un document care insoteste jucaria.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, parintii trebuie sa verifice existenta instructiunilor de utilizare si a avertismentelor specifice, insotite de indicatii privind precautiile in utilizare pentru anumite categorii de jucarii, arata Anghel. Acestea trebuie sa fie traduse obligatoriu in limba romana si trebuie respectate.
"Sfatuiesc parintii sa nu cumpere jucarii cu parti mici, detasabile, pentru copiii sub 3 ani, deoarece acestia au tendinta sa bage jucariile in gura si se pot ineca cu partile mici. De asemenea, trebuie respectate atentionarile referitoare la jucariile nerecomandate copiilor sub 36 de luni, care se prezinta sub forma unei sintagme de tipul: "Atentie. Nerecomandat copiilor mai mici de 36 luni. Pericol de strangulare". Fraza "Atentie. Nerecomandat copiilor sub 3 ani" poate fi inlocuita cu simbolul grafic de interzicere / pictograma care vizeaza copiii intre 0 si 3 ani; fraza si simbolul nu trebuie puse impreuna", avertizeaza directorul general al ANPC.
Jucariile functionale, adica cele care reproduc la scara redusa produse, aparate sau instalatii destinate adultilor, trebuie sa poarte avertismentul "Atentie! A se folosi sub stricta supraveghere a unei persoane adulte!". In plus, acestea vor fi obligatoriu insotite de instructiunile de utilizare si de masurile de precautie necesare pentru evitarea unor pericole. Patinele si skateboardurile destinate utilizarii de catre copii trebuie sa fie insotite de avertismentul: "Atentie! A se purta echipament de protectie." In plus, vor exista recomandari cu privire la echipamentul de protectie.
Si in privinta dulciurilor, Paul Anghel recomanda achizitionarea acestor produse numai din locuri autorizate. "Trebuie evitata cumpararea de la vanzatori ambulanti, chiar daca pretul oferit este comparativ mai mic. Inainte de cumparare, trebuie verificata starea ambalajelor (integritate, etanseitate) si incadrarea produselor in data durabilitatii minimale, dupa caz, in data limita de consum stabilite de producator.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>