Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment ANPC: Atentie la ce cumparati!

avertisment-anpc-atentie-la-ce-cumparati

Directorul ANPC lanseaza un avertisment pentru parinti si alti clienti care cumpara in aceasta perioada tot felul de produse.


"Dulciurile si jucariile sunt cele mai dorite daruri de Mos Nicolae si Mos Craciun...dar atentie ce produse achizitionati! Daca doriti sa daruiti o jucarie care sa nu reprezinte un pericol pentru copiii dumneavoastra, ci sa fie un cadou practic, atractiv care sa aduca zambete pe chipurile lor, trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi: sa achizitionati jucarii numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta fiscala), de care veti avea nevoie pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs si sa alegeti intotdeauna jucarii potrivite pentru varsta copilului, capacitatile si aptitudinile sale. Jucariile trebuie sa fie insotite de avertismente generale privind grupa de varsta recomandata care ajuta la alegerea jucariei. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca jucariile care nu sunt destinate unui grupe de varsta specifice pot sa ii raneasca", a spus directorul.
 
Acesta recomanda parintilor sa verifice daca jucariile au marcate pe corpul lor, "intr-un mod vizibil, lizibil si durabil", coordonatele producatorului si/sau importatorului (numele, denumirea comerciala inregistrata sau marca inregistrata a producatorului si/sau a importatorului si adresa la care pot fi contactati); numarul unic de identificare a jucariei (tipul, lotul sau numarul de serie ori al modelului sau alt element de identificare); marcajul de conformitate CE care conduce la supozitia ca jucaria este sigura.
 
Daca jucariile sunt de dimensiuni mici, elementele de mai sus trebuie indicate pe ambalaj sau intr-un document care insoteste jucaria.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, parintii trebuie sa verifice existenta instructiunilor de utilizare si a avertismentelor specifice, insotite de indicatii privind precautiile in utilizare pentru anumite categorii de jucarii, arata Anghel. Acestea trebuie sa fie traduse obligatoriu in limba romana si trebuie respectate.
 
"Sfatuiesc parintii sa nu cumpere jucarii cu parti mici, detasabile, pentru copiii sub 3 ani, deoarece acestia au tendinta sa bage jucariile in gura si se pot ineca cu partile mici. De asemenea, trebuie respectate atentionarile referitoare la jucariile nerecomandate copiilor sub 36 de luni, care se prezinta sub forma unei sintagme de tipul: "Atentie. Nerecomandat copiilor mai mici de 36 luni. Pericol de strangulare". Fraza "Atentie. Nerecomandat copiilor sub 3 ani" poate fi inlocuita cu simbolul grafic de interzicere / pictograma care vizeaza copiii intre 0 si 3 ani; fraza si simbolul nu trebuie puse impreuna", avertizeaza directorul general al ANPC.
 
Jucariile functionale, adica cele care reproduc la scara redusa produse, aparate sau instalatii destinate adultilor, trebuie sa poarte avertismentul "Atentie! A se folosi sub stricta supraveghere a unei persoane adulte!". In plus, acestea vor fi obligatoriu insotite de instructiunile de utilizare si de masurile de precautie necesare pentru evitarea unor pericole. Patinele si skateboardurile destinate utilizarii de catre copii trebuie sa fie insotite de avertismentul: "Atentie! A se purta echipament de protectie." In plus, vor exista recomandari cu privire la echipamentul de protectie.
 
Si in privinta dulciurilor, Paul Anghel recomanda achizitionarea acestor produse numai din locuri autorizate. "Trebuie evitata cumpararea de la vanzatori ambulanti, chiar daca pretul oferit este comparativ mai mic. Inainte de cumparare, trebuie verificata starea ambalajelor (integritate, etanseitate) si incadrarea produselor in data durabilitatii minimale, dupa caz, in data limita de consum stabilite de producator.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016