Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anghel, ANPC: Atentie la ce cumparati acum!

anghel-anpc-atentie-la-ce-cumparati-acum

Directorul Autoritatii National pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a transmis un avertisment catre consumatori: atentie la ce cumparati acum!


"Nu cumparati produse alimentare din locuri neautorizate intrucat comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibera bonul cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea. De asemenea, verificati cu atentie data durabilitatii minimale, data limita de consum a produselor (termenul de valabilitate). Este important sa verificati in mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) avand in vedere ca temperaturile ridicate favorizeaza procesul de alterare a produselor alimentare si refuzati produsele care prezinta caracteristici de produs alterat (aspect mazguit, miros de acru, aspect spongios de inceput de fermentare, produs deformat si consistenta moale, ambalaje deformate)", a afirmat Paul Anghel.
 
El sfatuieste cumparatorii sa acorde o atentie deosebita modului de prezentare a ambalajului, in cazul produselor alimentare, si sa evite achizitionarea unor astfel de produse care au ambalajul bombat, care prezinta deformari sau este rupt, intrucat acesta nu mai prezinta deplina siguranta pentru sanatatea clientilor. "Verificati daca este respectata temperatura la care este depozitat/expus la vanzare produsul alimentar ales de dumneavoastra. Temperatura mentionata de producator pe eticheta ce insoteste produsul trebuie sa coincida cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achizitionat. Nu recongelati un produs alimentar dupa ce acesta a fost decongelat, daca producatorul interzice acesta actiune, prin mentionare pe eticheta", a scris Paul Anghel.
 
In conditiile in care perioada cu temperaturi caniculare determina un consum mai mare de lichide (apa minerala naturala, apa de masa, sucuri de fructe, bauturi racoritoare), directorul general al ANPC recomanda la achizitionarea unor astfel de produse o atentie deosebita asupra modului de depozitare, avand in vedere ca expunerea acestora sub actiunea directa a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, el atrage atentia asupra legumelor si fructelor comercializate in cadrul pietelor in spatii deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicata afecteaza calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdeturilor etc).
 
"La cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care doriti sa reclamati calitatea unui produs", mai scrie Paul Anghel pe reteaua de socializare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016