Anghel, ANPC: Atentie la ce cumparati acum!
Publicat la data de 02 Iul. 2020 in:
Diverse Directorul Autoritatii National pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a transmis un avertisment catre consumatori: atentie la ce cumparati acum!
"Nu cumparati produse alimentare din locuri neautorizate intrucat comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibera bonul cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea. De asemenea, verificati cu atentie data durabilitatii minimale, data limita de consum a produselor (termenul de valabilitate). Este important sa verificati in mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) avand in vedere ca temperaturile ridicate favorizeaza procesul de alterare a produselor alimentare si refuzati produsele care prezinta caracteristici de produs alterat (aspect mazguit, miros de acru, aspect spongios de inceput de fermentare, produs deformat si consistenta moale, ambalaje deformate)", a afirmat Paul Anghel.
El sfatuieste cumparatorii sa acorde o atentie deosebita modului de prezentare a ambalajului, in cazul produselor alimentare, si sa evite achizitionarea unor astfel de produse care au ambalajul bombat, care prezinta deformari sau este rupt, intrucat acesta nu mai prezinta deplina siguranta pentru sanatatea clientilor. "Verificati daca este respectata temperatura la care este depozitat/expus la vanzare produsul alimentar ales de dumneavoastra. Temperatura mentionata de producator pe eticheta ce insoteste produsul trebuie sa coincida cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achizitionat. Nu recongelati un produs alimentar dupa ce acesta a fost decongelat, daca producatorul interzice acesta actiune, prin mentionare pe eticheta", a scris Paul Anghel.
In conditiile in care perioada cu temperaturi caniculare determina un consum mai mare de lichide (apa minerala naturala, apa de masa, sucuri de fructe, bauturi racoritoare), directorul general al ANPC recomanda la achizitionarea unor astfel de produse o atentie deosebita asupra modului de depozitare, avand in vedere ca expunerea acestora sub actiunea directa a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, el atrage atentia asupra legumelor si fructelor comercializate in cadrul pietelor in spatii deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicata afecteaza calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdeturilor etc).
"La cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care doriti sa reclamati calitatea unui produs", mai scrie Paul Anghel pe reteaua de socializare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>