Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR, mesaj pentru ardeleni: Cea mai buna carne de porc e pestele

madr-mesaj-pentru-ardeleni-cea-mai-buna-carne-de-porc-e-pestele

Ministerul Agriculturii vrea sa convinga ardelenii ca "cea mai buna carne de porc e pestele" in speranta ca Dunarea va avea un rol mai important in economia romaneasca.


Ministerul Agriculturii va lansa un proiect prin care vrea cresterea consumului de peste proaspat. Secretarul de stat a anuntat ca Ministerul Agriculturii va lansa acest proiect de la 1 ianuarie 2021.
 
"Speram ca sa-i convingem, cu aceasta ocazie, si pe ardeleni, ca cel mai bun porc e, totusi, pestele. Va fi o prioritate a ministerului, pentru ca dorim sa ne implicam si in organizarea pietei de peste din Romania, deoarece grija fermierului este sa produca, nu sa sune la diversi clienti pentru a-si vinde produsele. Consumul de peste pe cap de locuitor este in Romania de circa 6 kg, suntem la coada UE", a spus ministrul intr-o conferinta de presa.
 
El a adaugat ca vor fi realizate centre de gros pe langa marile orase consumatoare de peste, precum Bucuresti, Iasi, Craiova, iar fermierii din zonele respective sa incheie contracte cu centrele de gros, care, la randul lor, sa fie singurele care sa poata incheia contracte cu marile lanturi de supermarketuri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Masura ar avea ca avantaj scoaterea la suprafata a pietei negre din zona, cresterea productiei de peste, asigurarea trasabilitatii pestelui, dar si un control pe ferme si pe specii", a mai spus seful MADR.
 
In aprilie 2019, premierul de atunci Viorica Dancila si ministrul Agriculturii Petre Daea au inaugurat cu fast la Tulcea Bursa de Peste. Bursa de Peste, proiect in valoare de aproape 6 milioane de euro, finantat de la bugetul national si din fonduri europene, a fost deschisa cu trei zile inainte de inceperea perioadei de prohibitie si avea ca scop declarat stabilirea unui pret de referinta pentru pestele pescuit din Delta Dunarii. Au fost expuse atunci cateva lazi cu peste, iar trei zile mai tarziu bursa a fost inchisa si nici nu a mai functionat vreodata.
 
Comisia Europeana a notificat Ministerul Agriculturii cu privire la necesitatea restituirii fondurilor, ca urmare a problemelor in implementarea proiectului, anunta la preluarea mandatului ministrul Agriculturii Adrian Oros. 
 
"La auditul care a fost facut de Curtea de Conturi, nu de catre noi, s-au constatat urmatoarele: singurele tranzactii care s-au facut au fost doua tranzactii in ziua inaugurarii. Totul a fost doar pentru acea zi a inaugurarii. Apoi, deficiente grave: punctul de colectare nefunctional, fara apa, fara nimic, navele de transport nu erau inregistrate si nu era obtinuta nicio autorizatie esentiala. Alaltaieri (marti - n.r.) a venit din partea Comisiei, pentru ca a fost pe bani europeni, ca trebuie sa inapoiem 14,96 milioane de lei”, afirma Oros.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016