Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un an dificil in apicultura. Canicula topeste fagurii

un-an-dificil-in-apicultura-canicula-topeste-fagurii

In ultima perioada, apicultorii atrag atentia ca albinele nu se mai pot hrani din cauza caldurii. De asemenea, aceasta cauza topeste fagurii, albinele murind sufocate.


Avand in vedere cu ce s-au confruntat apicultorii in acest an, preturile la miere se vor scumpi.
 
Crescatorii de albine au sesizat un comportamnet aparte la albine, care fac eforturi sa gaseasca hrana si care sfarsesc sufocate din cauza caniculei.
 
Temperaturile ridicate din aceasta vara conduc la efecte iremediabile familiilor de albine. Din cauza caniculei, hrana este din ce in ce mai greu de gasit, albinele fiind nevoite sa parcurga lungi distante pentru a procura polen.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Legat de perioada aceasta caniculara, albinele au un comportament aparte, in sensul ca devin mai agresive, se pierd, uzura este mai mare, rezulta un consum foarte mare de miere. Avand in vedere ca perioada culesului la floarea-soarelui s-a incheiat, avem prea mult timp pana la primavara, atunci cand albinele incep sa culeaga din nou ceva", au declarat reprezentantii Asociatiei Apicultorilor Profesionisti (AAP) Buzau.
 
Apicultorii sunt de parere ca multe familii de albine vor muri prin sufocare, iar modalitatile de protejare nu prea exista.
 
"Deci cules de intretinere in perioada aceasta nu avem deloc. In plus, ne mai confruntam cu o problema din cauza caldurii excesive.

Practic, se topesc fagurii in stup, ceea ce duce chiar la moartea familiei respective, pentru ca mierea din faguri poate astupa urdinisul si de aici apare sufocarea familiei de albine. In tara sunt foarte multe cazuri si mai ales la apicultorii care lucreaza la sol cu familiile de albine, unde soarele bate mai puternic, in schimb pe pavilioane lucrurile se intampla, dar mai rar.

Practic ele in loc sa zboare la urdinis, pur si simplu nu stiu cum sa treaca peste aceste momente dificile. Nu este vreo modalitate de a le proteja. Natura este natura, contra naturii nu ne putem opune. Uzura este mare la albine din cauza fortei pe care o depun in interiorul stupului, seceta face de asa natura ca nicio floricica sa mai apara astfel incat albinele sa mai aduca ceva", au mai punctat apicultorii.
 
In mare parte vegetatia s-a uscat din cauza caldurii, iar albinele nu au mai gasit polen. Astfel, acestea nu au hrana suficienta. "Este lipsa de polen, painea albinelor in stup si plus de asta este o uzura a albinelor pentru ca zboara la distante mari pentru a aduce ceva in cuib, de unde rezulta o oboseala a acestora", a declarat, presedintele AAP Buzau, Mihaila Prahoveanu.
 
In ceea ce priveste producatorii, acestia spun ca situatia de fata va conduce la o scumpire a mierii. "Productia de miere la nivel national scade de la an la an, din pacate. Nu ne putem asigura cheltuielile pentru ca pretul este foarte mic. Avand in vedere ca si anul trecut a fost o productie slaba, in acest an productia a scazut cu 20 – 30%, daca nu mai bine", a mai precizat Mihaila Prahoveanu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016