Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacile de lapte, inlocuite cu cele de carne
![vacile-de-lapte-inlocuite-cu-cele-de-carne](https://agroromania.manager.ro/media/vaci-lapte-inlocuite-carne.jpg)
Fermierii romani aleg sa schimbe rasele de bovine pe care le cresc pentru rentabilitate.
O serie de fermieri din judetul Mures au decis sa se reprofileze si sa renunte la cresterea vacilor de lapte, in favoarea raselor de carne, considerate mult mai rentabile, atat ca pret, cat si ca timp de munca.
Un fermier a aratat ca aceasta schimbare are loc pe fondul unei lipse acute de forta de munca in fermele de animale.
"Angus e o rasa careia ii merge bine in zonele mai putin fertile, mananca orice, chiar se simte bine, viteilor le merge bine, au 6-8 saptamani si trec deja de 250 de kilograme, prin noiembrie, pe cand ii intarcam, ajung la 380-400 de kilograme. In 2008, am avut o ferma de vaci de lapte si am cumparat o juninca Hosltein care era montata cu Angus. Vitica de la ea a facut un spor cu 22 kilograme intr-un an pe langa Baltata noastra, desi, ca gabarit, era mai mica cu 22 de centimeri decat Baltata. Si asta m-a facut ca, in 2009, sa cumpar sapte femele si un mascul. Au costat in jur de 2.800 euro ca vitele, acum cred ca pretul e mult mai mare. La carne nu primim nimic in plus fata de alte rase, dar aceste bovine au un spor de crestere deosebit. La 4-5 luni viteii au, in medie, cam 780 de kilograme. Din pacate, nu mai sunt oameni dispusi sa munceasca cu animalele, asa ca lucram noi, doar in familie", a afirmat fermierul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Trendul continua si pentru alti fermieri
![Redactia Agroromania](https://agroromania.manager.ro/images/autori/redactia-agroromaniaautor_avatar.jpg)
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
![Top 4 Afaceri agricole in 2024](https://media.rs.ro/filemanagerraport/AgroRomania/RAPAGR1223240103121224.png)
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura