Publicat in: Diverse
Romanii inca iubesc carnea si produsele derivate
Un sondaj nou releva ca romanii inca iubesc carnea si produsele derivate, asadar investitiile in acest sector ar trebui sa continue.
Aproape 70% prefera sa cumpere carne proaspata, iar un roman din patru considera carnea de vita mai prietenoasa pentru sanatate. Mai mult, pentru a se asigura ca achizitioneaza carne din surse sigure si cu o trasabilitate clara, majoritatea este dispusa sa plateasca cu pana la 30% mai mult.
 
Potrivit sondajului, romanii prefera sa consume carnea la pranz (42%), in weekend (17%) sau oricand au ocazia (23%), iar cei mai multi o prefera gatita la gratar (26%) sau la cuptor (23%), confirmand o tendinta spre un stil de viata mai sanatos, care s-a accentuat in ultimii ani.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In topul consumului se afla carnea de pasare, de porc, respectiv de vita.
 
Un sfert (25%) dintre romani considera carnea de vita mai prietenoasa pentru sanatate decat cea de porc, fiind intrecuta la acest capitol doar de carnea de pui, considerata mai sanatoasa de jumatate dintre respondenti.
 
Cei mai multi achizitioneaza carne de la supermarket, insa peste o treime prefera bacaniile si magazinele specializate, online sau offline, 19% cumpara de la surse private (de la tarani), in timp ce 7% achizitioneaza de la ferme. "Atunci cand cumpara carne de la tara, indiferent ca este de la ferme, persoane fizice sau magazine specializate, aproape jumatate aleg carnea proaspata, nu congelata, de preferinta in bucati mici. Alegerile confirma tendinta din ultimul an spre un consum echilibrat, evitand risipa alimentara si cheltuielile inutile", se arata in concluziile studiului.
 
Provenienta si trasabilitatea produselor reprezinta alti factori importanti in decizia de achizitie a carnii si preparatelor din carne de la tara. Datele sondajului sustin acest lucru, prin cei 25% dintre respondenti care declara ca isi doresc informatii clare despre provenienta, respectiv verificarea carnii de catre veterinar.
 
Sondajul comandat de Obor21 a aratat, totodata, ca romanii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a beneficia de avantajele produselor cu provenienta sigura si o calitate ridicata. Aproape 70% prefera carnea proaspata, cu un procent mai ridicat in cazul Bucurestiului. Astfel, jumatate dintre respondenti ar plati cu pana la 20% mai mult fata de pretul de supermarket pentru carnea proaspata de la tara, iar 25% sunt dispusi sa plateasca chiar si mai mult.
 
Cercetarea a fost realizata online, la nivel national, in luna august 2021, pe un esantion de 840 de respondenti (54% femei si 46% barbati), din care 60% au venituri medii si peste medie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Recomandari ANPC: Produsele din carne trebuie achizitionate numai din locuri autorizate
Recomandari ANPC: Produsele din carne trebuie achizitionate numai din locuri autorizate
In cazul in care locurile nu sunt autorizate, comerciantul nu are posibilitatea de a asigura...
De unde te poti aproviziona cu carne de pui de calitate pentru magazinul tau?
De unde te poti aproviziona cu carne de pui de calitate pentru magazinul tau?
Asta e ceea ce face Safir, o afacere romaneasca cu o traditie infiintata in 1945 care si-a construit...
Consumul de miere in Romania. Statisticile oficiale
Consumul de miere in Romania. Statisticile oficiale
Conform datelor anuntate la Targul National al Mierii de directorul general adjunct al Directiei...
Florin Barbu cere scutiri la Bruxelles. Romania depaseste de 5 ori standardul UE
Florin Barbu cere scutiri la Bruxelles. Romania depaseste de 5 ori standardul UE
De asemenea, Romania va incerca sa convinga Bruxelles-ul sa prelungeasca derogarile pentru...

Ultima ora

Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016