Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romanii inca iubesc carnea si produsele derivate
Un sondaj nou releva ca romanii inca iubesc carnea si produsele derivate, asadar investitiile in acest sector ar trebui sa continue.
Aproape 70% prefera sa cumpere carne proaspata, iar un roman din patru considera carnea de vita mai prietenoasa pentru sanatate. Mai mult, pentru a se asigura ca achizitioneaza carne din surse sigure si cu o trasabilitate clara, majoritatea este dispusa sa plateasca cu pana la 30% mai mult.
Potrivit sondajului, romanii prefera sa consume carnea la pranz (42%), in weekend (17%) sau oricand au ocazia (23%), iar cei mai multi o prefera gatita la gratar (26%) sau la cuptor (23%), confirmand o tendinta spre un stil de viata mai sanatos, care s-a accentuat in ultimii ani.
In topul consumului se afla carnea de pasare, de porc, respectiv de vita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Un sfert (25%) dintre romani considera carnea de vita mai prietenoasa pentru sanatate decat cea de porc, fiind intrecuta la acest capitol doar de carnea de pui, considerata mai sanatoasa de jumatate dintre respondenti.
Cei mai multi achizitioneaza carne de la supermarket, insa peste o treime prefera bacaniile si magazinele specializate, online sau offline, 19% cumpara de la surse private (de la tarani), in timp ce 7% achizitioneaza de la ferme. "Atunci cand cumpara carne de la tara, indiferent ca este de la ferme, persoane fizice sau magazine specializate, aproape jumatate aleg carnea proaspata, nu congelata, de preferinta in bucati mici. Alegerile confirma tendinta din ultimul an spre un consum echilibrat, evitand risipa alimentara si cheltuielile inutile", se arata in concluziile studiului.
Provenienta si trasabilitatea produselor reprezinta alti factori importanti in decizia de achizitie a carnii si preparatelor din carne de la tara. Datele sondajului sustin acest lucru, prin cei 25% dintre respondenti care declara ca isi doresc informatii clare despre provenienta, respectiv verificarea carnii de catre veterinar.
Sondajul comandat de Obor21 a aratat, totodata, ca romanii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a beneficia de avantajele produselor cu provenienta sigura si o calitate ridicata. Aproape 70% prefera carnea proaspata, cu un procent mai ridicat in cazul Bucurestiului. Astfel, jumatate dintre respondenti ar plati cu pana la 20% mai mult fata de pretul de supermarket pentru carnea proaspata de la tara, iar 25% sunt dispusi sa plateasca chiar si mai mult.
Cercetarea a fost realizata online, la nivel national, in luna august 2021, pe un esantion de 840 de respondenti (54% femei si 46% barbati), din care 60% au venituri medii si peste medie.
Autor:
Adrian Mosoianu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News