Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Florin Barbu cere scutiri la Bruxelles. Romania depaseste de 5 ori standardul UE

florin-barbu-cere-scutiri-la-bruxelles-romania-depaseste-de-5-ori-standardul-ue

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mentionat ca obligatia de a lasa in parloaga 4% din terenurile agricole trebuie sa tina cont de specificul fiecarui stat membru UE in parte.


De asemenea, Romania va incerca sa convinga Bruxelles-ul sa prelungeasca derogarile pentru fermieri cu privire la rotatia culturilor si asigurarea zonelor neproductive si pentru anul viitor, potrivit sefului MADR. In prezent, tara noastra are aproximativ un milion de hectare neproductive si inca 850.000 de hectare existente de-a lungul canalelor de irigatii si de desecare, care se incadreaza in standardul UE de 4% terenuri parloaga.
 
"Am solicitat la Consiliul Agricultura si Pescuit la care am participat prelungirea derogarii si pentru anul 2024 pentru toti fermierii de la implementarea cerintelor privind rotatia culturilor (GAEC 7), respectiv cea privind asigurarea unui procent minim din suprafata agricola dedicat zonelor sau caracteristicilor neproductive (GAEC 8), pentru a nu avea probleme ca terenul agricol din Romania sa fie lasat parloaga, intrucat asa cum este transpus in Regulament, cred ca nu este corect ca parloaga sa se realizeze pe beneficiar. Din punctul meu de vedere ar trebui sa se realizeze la nivelul statului", a mai spus ministrul Florin Barbu.
 
In acest sens, Romania depaseste de cinci ori standardul UE de 4% privind terenurile parloaga. Ministerul Agriculturii va elabora, impreuna cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice, un studiu pe care il va transmite CE pentru a lua in considerare modificarea regulamentului european.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Impreuna cu ASAS, suntem in faza de elaborare a unui studiu cu care voi merge la Comisia Europeana si voi incerca sa ii conving ca ar trebui modificat acest regulament astfel incat sa se aplice pe tara, pentru ca Romania in momentul de fata detine aproape un milion de hectare neproductive si mai mult de atat, de-a lungul canalelor de irigatii si de desecare, acolo unde este teren agricol, Romania mai lasa nemuncite aproape 850.000 de hectare. 
 
Practic, Romania s-ar incadra in standardul Uniunii Europene de 4% parloaga prin categoriile de teren pe care le are. Daca facem un calcul, la 9 milioane de hectare de tern arabil, ori patru, inseamna 360.000 de hectare, dar Romania deja are un milion parloaga si 850.000 de hectare nelucrate, fiind zone de protectie si fiind teren fertil de-a lungul canalelor de irigatii si de desecare", a explicat Florin Barbu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016