Florin Barbu cere scutiri la Bruxelles. Romania depaseste de 5 ori standardul UE
Publicat la data de 28 Aug. 2023 in:
Diverse Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mentionat ca obligatia de a lasa in parloaga 4% din terenurile agricole trebuie sa tina cont de specificul fiecarui stat membru UE in parte.
De asemenea, Romania va incerca sa convinga Bruxelles-ul sa prelungeasca derogarile pentru fermieri cu privire la rotatia culturilor si asigurarea zonelor neproductive si pentru anul viitor, potrivit sefului MADR. In prezent, tara noastra are aproximativ un milion de hectare neproductive si inca 850.000 de hectare existente de-a lungul canalelor de irigatii si de desecare, care se incadreaza in standardul UE de 4% terenuri parloaga.
"Am solicitat la Consiliul Agricultura si Pescuit la care am participat prelungirea derogarii si pentru anul 2024 pentru toti fermierii de la implementarea cerintelor privind rotatia culturilor (GAEC 7), respectiv cea privind asigurarea unui procent minim din suprafata agricola dedicat zonelor sau caracteristicilor neproductive (GAEC 8), pentru a nu avea probleme ca terenul agricol din Romania sa fie lasat parloaga, intrucat asa cum este transpus in Regulament, cred ca nu este corect ca parloaga sa se realizeze pe beneficiar. Din punctul meu de vedere ar trebui sa se realizeze la nivelul statului", a mai spus ministrul Florin Barbu.
In acest sens, Romania depaseste de cinci ori standardul UE de 4% privind terenurile parloaga. Ministerul Agriculturii va elabora, impreuna cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice, un studiu pe care il va transmite CE pentru a lua in considerare modificarea regulamentului european.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Impreuna cu ASAS, suntem in faza de elaborare a unui studiu cu care voi merge la Comisia Europeana si voi incerca sa ii conving ca ar trebui modificat acest regulament astfel incat sa se aplice pe tara, pentru ca Romania in momentul de fata detine aproape un milion de hectare neproductive si mai mult de atat, de-a lungul canalelor de irigatii si de desecare, acolo unde este teren agricol, Romania mai lasa nemuncite aproape 850.000 de hectare.
Practic, Romania s-ar incadra in standardul Uniunii Europene de 4% parloaga prin categoriile de teren pe care le are. Daca facem un calcul, la 9 milioane de hectare de tern arabil, ori patru, inseamna 360.000 de hectare, dar Romania deja are un milion parloaga si 850.000 de hectare nelucrate, fiind zone de protectie si fiind teren fertil de-a lungul canalelor de irigatii si de desecare", a explicat Florin Barbu.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>