Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Caz atipic de boala vacii nebune in Covasna

ansvsa-caz-atipic-de-boala-vacii-nebune-in-covasna

Un caz atipic de boala vacii nebune a fost identificat intr-o gospodarie din Covasna, fiind impuse restrictii de circulatie pentru bovinele cu care animalul bolnav a intrat in contact, sanatatea publica nefiind niciun moment in pericol.


Suspiciunea de Encefalopatie Spongiforma Bovina a rezultat, la sfarsitul anului trecut, in urma analizei unei probe prelevate de la bovina sacrificata, in cadrul programului de supraveghere a acestei boli.
 
Conform procedurii, proba a fost transmisa pentru tipizarea tulpinii de ESB, la Laboratorul Comunitar de Referinta Weybridge, din Marea Britanie, care a indicat ca este vorba de o forma atipica a bolii.
 „Sanatatea publica nu a fost pusa in pericol in niciun moment, carnea nu a fost comercializata pe piata”, a transmis Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 
In acest moment se afla in curs de finalizare identificarea cohortei bovinei bolnave, respectiv a animalelor care s-au nascut in acelasi efectiv in intervalul de 12 luni anterior sau ulterior nasterii acesteia si a celor care, intr-un anumit moment din primul lor an de viata, au fost crescute alaturi de bovina afectata care era in primul ei an de viata, animale care vor fi neutralizate, iar proprietarul despagubit in conditiile legii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pana la stingerea focarului de boala, exploatatia va fi supravegheata in ceea ce priveste circulatia animalelor si a produselor rezultate de la acestea.
 
Reprezentanţii ANSVSA au explicat ca factorii care determina aparitia acestor cazuri atipice de ESB nu sunt inca pe deplin cunoscuti si sunt in curs de cercetare stiintifica, nefiind vorba, ca la cazurile clasice, de hranirea bovinelor cu fainuri proteice de origine animala, care este ilegala.
 
Potrivit ANSVSA, Romania isi mentine statusul suspendat de „tara cu risc neglijabil pentru ESB”, ceea ce inseamna ca se respecta aceleasi conditii privind comertul intracomunitar si exportul de animale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016